Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Omnia mukana ruokaprinttereiden kehityshankkeessa – tulostettua ruokaa käytetään suklaisten konditoriaherkkujen valmistamisessa

Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia on mukana ruokaprinttereiden kehityshankkeessa, jota varten Omniaan on hankittu kaksi 3D-ruokaprintteriä.

– Maailma muuttuu ja on tärkeää, että ravintola-alan opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua uusiin tekniikoihin ja tulevaisuuden tapoihin valmistaa ruokaa, toteaa lehtori Oona Haapakorpi.

Syksyn 2020 aikana printterin toimivuutta testailtiin opettaja Jouko Madetojan johdolla.

Omnia käynnisti vuoden alussa leipuri-, kondiittori- ja kokkiopiskelijoille uuden tutkinnonosan: 3D-tekniikan hyödyntäminen ravitsemispalveluissa. Koronarajoitusten hellitettyä opiskelijat pääsevät opiskelemaan aihetta täysimittaisesti.

Ruokaprintterin taustalla on espoolainen start up -yritys Mehta Heino Industries oy. Laitteita on käytössä myös Hima & Sali -ravintolassa Kaapelitehtaalla ja lohjalaisessa Pink Lemon konditoriassa.

Kondiittorimestari Kati Koskisen tulostama suklainen jälkiruoka kuvattiin ruoka- ja juoma-alan ammattilaisten Aromi-lehden 10/20-kanteen. Kansi valittiin Aikakausmedian järjestämän Edit-kilpailun voittajaehdokkaiden joukkoon.

Yleisö voi äänestää omaa suosikkikaan helmikuun ajan täällä.

Aromi-lehden jutun voit lukea täällä.

Aromi-lehti ja Länsiväylä ovat osa Mediatalo Keskisuomalaista.