Kirkkonummi harkitsee parkkipirkkojen pestaamista – parkkikuri löystynyt, koska pysäköintiä ei juuri valvota

Kirkkonummella pohditaan jälleen pysäköinninvalvonnan järjestämistä. Arkisto/Armi Suojanen

Paavo Rantalainen

Kirkkonummi ottaa jälleen keskusteluun kunnan oman pysäköinninvalvonnan järjestämisen.

Tällä hetkellä kunnan parkkipaikoilla ja kadunvarsilla pysäköintivirhemaksuja eli kansankielellä parkkisakkoja voi antaa vain poliisi.

Aiheesta on puhuttu monia vuosia aika ajoin, mutta kunnan palkkaamiin parkkipirkkoihin ei ole vielä turvauduttu.

Kaksi vuotta sitten kuntatekniikan lautakunta päätti äänestyksen jälkeen, että pysäköintivalvontaa selvitetään ja asiaan palataan.

Kunnan viranhaltijat ovat esittäneet valvonnan aloittamista jo muutamaan kertaa vuosien varrella, mutta kuntapäättäjät eivät ole lämmenneet ajatukselle.

Asia on jälleen esillä yhdyskuntatekniikan lautakunnassa 18. helmikuuta.

Kirkkonummen kuntatekniikassa ollaan edelleen sitä mieltä, että pysäköintijärjestelmä ei toteudu toivotulla tavalla, koska pysäköintipaikkojen kierto ei toimi.

Yleisten pysäköintialueiden ja katujen asiakaspysäköintiin tarkoitetut paikat ovat pitkiä jaksoja samojen ajoneuvojen käytössä.

Osa autoilijoista suhtautuu välinpitämättömästi pysäköintisääntöihin, sillä kunnallisen pysäköinninvalvonnan puute Kirkkonummella on yleisesti tiedossa, perustellaan valvonnan järjestämistä.

Tavoitteena olisi, että järjestelmä kattaisi kulut. Tulonlähteeksi siitä ei kunnalle ole, se todettu aiemmissa selvityksissä.

Kirkkonummen kunnalla on noin 2 000 merkittyä parkkipaikkaa. Niille on asetettu aikarajoituksia, joita kukaan ei kuitenkaan valvo.

Lisäksi Kirkkonummella toimii yksityisiä valvontafirmoja, jotka ovat tehneet sopimuksia kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöiden kanssa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut