Espoo aloittaa riskiryhmien rokotukset, ensimmäisenä vuorossa vuosina 1952–1956 syntyneet

Kuvituskuva. Sanna Kuitunen

Espoossa aloitetaan tänään koronarokotukset henkilöille, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus.

Ensimmäisenä näistä ovat vuorossa tänä vuonna 65–69 vuotta täyttävät, eli vuosina 1952–1956 syntyneet.

Rokotukseen tulee varata aika. Nopeimmin ajan saa sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä osoitteessa koronarokotusaika.fi.

Aikoja avataan järjestelmän sitä mukaa, kun uusien rokote-erien saapuminen varmistuu. Jos ei aikoja ei ole tarjolla, kannattaa kokeilla uudelleen parin päivän kuluttua.

Rokotusajan voi varata myös jättämällä takaisinsoittopyynnön koronarokotusten ajanvarausnumeroon 09 816 34800 (ma–pe klo 8–18). Jonossa oleville soitetaan takaisin sitä mukaa, kun rokotusaikoja on saatavilla. Osa voi joutua odottamaan takaisinsoittoa jopa viikon tai useamman, koska soittoja tehdään vain silloin, kun rokotusaikoja on tarjolla.

Riskiryhmiä rokotetaan kahdessa pisteessä: Isossa Omenassa sekä Lintuvaarassa Veräjäkallionkatu 3:ssa.

Vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairauksia tai tiloja ovat seuraavat: elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes sekä Downin oireyhtymä aikuisella.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on määrittänyt riskiryhmien koronarokotusten järjestyksen ja taustasairaudet on jaettu kahteen ryhmään niin, että ensimmäisessä ovat vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavat sairaudet ja toisessa vakavalle koronavirustaudille altistavat sairaudet.

Jälkimmäisen ryhmän rokotusten alkamisesta tiedotetaan myöhemmin.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut