Länsi-Uudenmaan raskaan liikenteen valvonnassa eniten ajo- ja lepoaikarikkomuksia – poliisilta moitteita kuskien asenteesta

Poliisin liikenteen valvonnan teemana oli viime viikolla raskas liikenne. Komisario Ilkka Kantolan mukaan Länsi-Uudellamaalla valvonta sujui odotetusti. Rikkomusten määrä ei juurikaan poikennut monivuotisista keskiarvoista.

Poliisi tarkasti kaiken kaikkiaan 138 ajoneuvoa eri puolella Länsi-Uuttamaata. Kantolan mukaan valvonta painottui Espoon, Kirkkonummen, Siuntion, Lohjan ja Vihdin alueille.

Rattijuopumuksia ei havaittu yhtään. Eniten huomautettavaa sen sijaan oli ajo- ja lepoaikarikkomuksissa, joita todettiin 30. Ilkka Kantolan mukaan kysymys on näissä tapauksissa useimmiten asenteesta.

– Siellä on paljon kuljettajia, jotka kokevat itseään rangaistavan ja sakotettavan siitä, että he tekevät työtään. Vaikka työtä tehtäisiin vuorokaudet ympäri.

Ilkka Kantola korostaa, että poliisi ymmärtää satunnaisen, pienen ylityksen.

– Mutta kun sitä tapahtuu päivittäin, ja siitä muodostuu tapa eli asiasta ei välitetä, niin tilanne on toinen.

Kaikkiaan tarkastettiin 127 kotimaista ja 11 ulkomaista autoa. Valvonnassa ei tällä kertaa keskitytty ylikuormiin, eikä päästömanipulointeihin.

Ajo- ja lepoaikarikkomusten lisäksi ajopiirturirikkomuksia oli viisi, asiapaperirikkomuksia kolme ja puutteellisia kuorman varmistamisia seitsemän.

Epäkunnossa olevia autoja löytyi yksi ja muita rikkomuksia todettiin seitsemän. Valvonnan yhteydessä havaittiin 11 tarkkaamattomuutta liikenteessä ja myös yksi etsintäkuulutettu löytyi. Ulkomaalaistarkastuksia tehtiin 11.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut