Espoolaiset äänestivät Joonas Kukkosen vuoden urheilijaksi

Joonas Kukkonen on rengasspecialisti, joka treenaa Espoon Telinetaitureiden Vitikan salilla. Sirpa Repo
Sirpa Repo

Sirpa Repo

Espoon Telinetaitureiden Joonas Kukkonen äänestettiin viime vuoden espoolaiseksi urheilijaksi.

Hän koki mukavan yllätyksen Vitikan salin treeneissään, kun liikuntajohtaja Martti Merra tuli yllättäen paikalle onnittelukortin ja kukkien kanssa.

– Viime vuosi on ollut urani tähän asti paras. Vuodesta ja tästä palkinnosta jää lämpimät muistot. Yleisöäänestyksen voitto on suuri kunnianosoitus, rengasspecialisti Kukkonen sanoo.

Hän voitti vuonna 2020 renkailla SM-kultaa. Viime vuoden lopulla hän sijoittui EM-kisoissa seitsemänneksi renkaiden finaalissa.

Sen jälkeen Kukkonen on hieman vaikeuttanut sarjaansa.

– Uuden liikkeen oppiminen vie kauan aikaa. Seuraaviin kisoihin ei ole niin paljoa aikaa, että voisin muuttaa alastuloani. Uudessa sarjassani teen kuitenkin ennen alastuloa liikkeen, joka vaikeuttaa sarjaani.

– Uskon, että tekemällä nykyisen sarjani siististi, saan paremmat pisteet kuin tekemällä jotain, jota en vielä täysin hallitse.

Telinevoimistelijan kalenterista löytyy tälle keväälle monta merkintää.

Maaliskuussa alkavat karsinnat, joissa ratkotaan seuraavien EM-kisojen suomalaisedustajat. EM-kisat on määrä järjestää huhtikuussa ja SM-kisat toukokuussa. Maailmancupia voimistellaan kesäkuussa.

Fysioterapeutiksi valmistuva huippu-urheilija kuitenkin toteaa, ettei kilpailujen toteutuminen ole kuitenkaan varmaa.

–  Muillekin espoolaisurheilijoille tuli viime vuonna onnistumisia ja menestystä. On hienoa, että saavutuksiani on arvostettu.

Espoon Telinevoimistelijoiden Teamgym-joukkue Electstreme sai eniten ääniä netissä toteutetussa äänestyksessä. Joukkue voitti viime vuonna SM-kultaa.

– Vuosi sitten meidän seuran Emil Soravuo sai eniten ääniä vuoden 2019 urheilijaksi ja joukkueeksi valittiin joukkuevoimistelun joukkue. Kummankin vuoden äänestysten voitto on siis tullut voimistelulle, Kukkonen iloitsee.

Kaikkiaan äänestykseen osallistui tällä kertaa lähes 5 000 henkilöä. Äänestyksen voittajat erottuivat selvästi.

Vuoden 2020 urheiluteoksi on valittu Espoo liikkuu yhdessä eli kaikkien espoolaisten liikkujien ja liikuttajien liikkuminen. Tämän valinnan teki liikunta- ja nuorisolautakunta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut