Oikeus: KRP:n poliisit eivät syyllistyneet rikokseen kertoessaan Helsingin kaupungin vuokralaisehdokkaiden Bandidos-yhteyksistä

Keskusrikospoliisin (KRP) poliisit eivät menetelleet lainvastaisesti kertoessaan, että Helsingin kaupungin vuokralaisiksi hakevilla ihmisillä oli kytköksiä moottoripyöräjengi Bandidokseen.

Helsingin kaupunki ei halunnut vuokrata tilojaan moottoripyöräjengille, joten se pyysi poliisilta selvitystä siitä, oliko vuokralaisiksi hakeneilla yrityksillä kytköksiä jengiin. KRP toimitti tiedot Helsingin poliisille, joka toimitti ne edelleen kaupungille.

KRP:n lausunnon mukaan mainittujen yritysten vaikuttajin kuului Bandidos-jengin jäseniä.

Lausunnossa mainitut viisi miestä haastoivat KRP:n poliisin ja tämän esimiehen oikeuteen, koska tieto jengin jäsenyydestä kuului heidän mukaansa yksityiselämän suojaan eivätkä henkilöt olleet syyllistyneet rikoksiin. He katsoivat poliisien syyllistyneen tuottamukselliseen virkasalaisuuden rikkomiseen. Jengikytköksiä asianomistajatkaan sinänsä eivät kiistäneet.

Lausunnon kirjoittanut poliisi ja hänen esimiehensä kiistivät syyllistyneensä rikokseen. Heidän mukaansa tieto kuulumisesta rikollisjengiin ei ole rinnastettavissa harrastustoimintaan. He kertoivat, että tiedot olivat peräisin julkisista lähteistä eivätkä siten sisältäneet salassa pidettävää tietoa.

Helsingin käräjäoikeuden mukaan ei tullut näytetyksi, että poliisit olisivat syyllistyneet rikokseen ja hylkäsi syytteet.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut