Espoolaiskouluissa virusmuunnosta – Neljä aiempaa herkemmin tarttuvaa koronatapausta varmistui

Espoolaiskouluista on löytynyt virusmuunnosta. Kaupunki tiedotti asiasta keskiviikkona. Kuvituskuva. Timo Mustalampi

Espoolaiskouluissa on todettu ensimmäiset koronaviruksen aiempaa herkemmin tarttuvat virusmuunnokset. Epäilyt virusmuunnoksesta vahvistuivat sekvensoinnissa, jossa viruksen geeniperimä tutkittiin tarkemmin.

Espoo International Schoolin sekä Tiistilän koulun tiloissa olleilla todettiin aiemmin useita koronavirustartuntoja. Nyt tartunnoista neljä on varmistunut virusmuunnoksen aiheuttamaksi.

Espoon kaupunki tiedotti asiasta keskiviikkoaamuna.

Kaupungin tiedotteen mukaan kouluissa on toimittu alusta asti, kuin kyseessä olisi virusmuunnos, koska virusmuunnoksen mahdollisuus tiedostettiin. Länsiväylä kertoi helmikuun alussa, että virusmuunnoksen mahdollisuutta tartunnan aiheuttajana tutkitaan.

Varotoimena kaikki koulujen oppilaat ohjattiin koronavirustestiin, ja kaikki altistuneet asetettiin karanteeniin. Altistuneet testattiin vähintään kahdesti karanteenin aikana.

Espoo Internationalin vuosiluokat 4–9 ja Tiistilän koulun vuosiluokat 7–10 ovat siirtyneet kahdeksi viikoksi poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin eli opiskelemaan esimerkiksi etäyhteyksien avulla.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut