Taiteesta voi ensi viikolla nauttia Espoossa ulkona – valo- ja ääniteokset tuovat iloa talvi-iltoihin

Valo- ja äänitaideteoksia levittäytyy Espoon kulttuurikeskuksen, Sellosalin, Kannusalin ja Lasten kulttuurikeskus Auroran lähialueille talvilomaviikolla 22.–28. helmikuuta. Kaupunkigallerian on tuottanut Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut ulkoilijoiden iloksi.

Espoon keskuksessa Kannusalin ympäristössä voi kokea neljä valo- ja projisointiteosta. Ne ovat kävelymatkan päässä toisistaan. Esimerkiksi Sunan navetasta heijastuu Marko Vierimaan teos Sydämen luona koti. Suunnittelija Riku Souramon installaation sijainti on myös kulttuuriperinnön kannalta kiinnostava, koska paikalla on aikanaan sijainnut Villa Karyl. Teokset ovat parhaimmillaan ilta-aikaan.

Espoon kulttuurikeskuksen pihapiirissä Tapiolassa nähdään useita valoteoksia ja ääni-installaatio. Taiteilija Ainu Palmulla on paljon kokemusta valoteoksista ja hän toteuttaa vapautta tutkivan valotaideteoksen. Vieressä sijaitsevan suihkulähteen yhteydestä löytyy Ghost Project -kollektiivin teos Nevermind the Pollocks. Amfille tulee 26.–28. helmikuuta Juho Kuusen kaksi ääniteosta.

Lasten kulttuurikeskus Aurorassa lapset suunnittelevat, miltä pihapiirin rakennusten seinät näyttäisivät, jos he saisivat itse päättää. Maalaukset ja piirustukset projisoidaan seiniin hämärän laskeutuessa. Yllätyksellisten valomuraalien lisäksi lapset toteuttavat talvilomaviikon äänimaailman.

Sellosalin piha-alueelle rakentuu valo- ja äänitaidetta sekä dynaamista liikettä yhdistävä installaatio.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut