Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoosta löytyy turvallista talvilomatekemistä rajoituksista huolimatta – "Polut, reitit ja ladut ovat kunnossa"

Talviloma: Espoossa löytyy turvallista tekemistä koronarajoituksista huolimatta. Turvavälit kannattaa kuitenkin säilyttää ulkonakin.

Tänä vuonna korona luo muista vuosista poikkeavat puitteet koululaisten talvilomaviikolle. Perheet ovat kotosalla enemmän kuin aikaisempina vuosina.

Espoon perusturvajohtaja Sanna Svahn muistuttaa, että Espoossa noudatetaan valtakunnallisia ohjeita ja linjauksia sekä Hus-alueen suosituksia.

THL suosittelee, että kaikkea matkustamista kotimaassa ja ulkomaille pitäisi rajoittaa vain välttämättömään.

– Talvisäästä voi nauttia ulkoillen ja sopivat turvavälit säilyttäen, Svahn sanoo.

Viime keväänä espoolaiset löysivät lähiluonnon ja vierailivat myös Nuuksion kansallispuistossa aiempaa enemmän. Visit Espoon sisältöpäällikkö Hanna Saari vakuuttaa, että Espoossa riittää talvellakin koettavaa ja tutustuttavaa viikon ajaksi.

– Ilman omia välineitäkin Nuuksiossa on monipuolista tarjontaa, koska moni yritys vuokraa talviurheiluvarusteita kuten lumikenkiä, liukulumikenkiä. Fatbikejakin löytyy. Lomaviikon kummassakin päässä poropuisto on poikkeuksellisesti avoinna lauantaina ja sunnuntaina, Saari tietää.

Koronan vuoksi Luontokeskus Haltiassa ei ole mitään erillisiä tapahtumia vaan tarjolla on omatoimista tekemistä. Haltia on poikkeuksellisesti auki viikon jokaisena päivänä.

– Innostamme kävijöitä liikkumaan ulkona ja retkineuvontamme palvelee. Polut ja reitit ovat tamppaantuneet kulkukuntoon, ladut ovat hiihtokunnossa mutta esteetön reitti ei ole käytössä, markkinointipäällikkö Katja Määttä selvittää.

19. helmikuuta alkaen Haltian luontonäyttelyihin on mahdollista tutustua omassa koronakuplassa eli oman seurueen kesken erillisestä maksusta.

Laskettelusta innostuneiden ei tarvitse lähteä kauas. Rinteeseen pääsee myös Espoossa ja Kauniaisissa.

– Täysin uutta on Vermon ihmemaailma husky-ajeluineen, joka aukesi jo helmikuun alussa, Saari kertoo.

Espoossa riittää hyväkuntoisia latuja, tekojäitä on käytettävissä yhdeksän ja kymmenittäin koulujen luonnonjäitä. Latujen ja luistelukenttien ajantasaisen käyttökunnon löytää ulkoliikunta.fi -palvelusta.

Pukukopit ja huoltorakennukset joudutaan kuitenkin pitämään suljettuina.

– Hanasaaressa on ulkona taidepuisto, johon järjestetään pienryhmille kierroksia. Emma ja Kamu puolestaan tarjoavat virtuaalisia opastettuja kierroksia ja Urban Espoo -sivustolta löytyy vaikka mitä, Visit Espoon Saari vinkkaa.

Hän vielä muistuttaa, että lähempänä viikkoa kahdeksan saattaa ilmaantua vielä lisää vinkkejä viikon viettoon.

Espoon liikuntapalvelut on yleensä järjestänyt toimintaa koululaisten lomaviikolle. Hop on – hop off -nimellä kulkevaan tarjotaan ei ole tarvinnut ilmoittautua ennakkoon eikä osallistujien määrää ole rajoitettu. Jokainen on voinut osallistua siihen oman aikataulunsa mukaan.

Liikuntapalvelupäällikkö Markku Sistonen kertoo, etteivät he tulevalla talvilomaviikolla järjestä mitään vastaavaa toimintaa.

– Tietosuojalaki ei anna meille mahdollisuuksia kerätä nimiä. Muutenkin sisätiloissa järjestäminen olisi iso riski ja edelleen on voimassa 10 hengen rajoitus, Sistonen selvittää.

Liikuntapalveluissa mietittiin hetken, että voisiko tekojäillä järjestää lomaviikolla jotain toimintaa. Sekin idea haudattiin, koska tekojäät ovat muutenkin kovassa käytössä tuolla viikolla.

– Emme halua, että porukkaa kerääntyy yhteen.

Sen sijaan liikuntapalveluistakin vinkataan nauttimaan talvesta omatoimisesti. Nyt lunta riittää, joten se antaa mahdollisuudet monenlaiseen ulkotouhuiluun.