Seija Rissasen ja Pekka Holopaisen taidetta nähtävillä Galleria Saimassa

Vielä ehtii tämän viikon ajan tutustua kahden espoolaistaiteilijan teoksiin Galleria Saimassa Neitsytpolulla Helsingissä. Seija Rissaselta on näyttelyssä maalauksia ja Pekka Holopaiselta sekä maalauksia että veistoksia.

Musiikki, luonto ja metsässä kävely saavat Seija Rissasen ottamaan pensselin käteen aina uudestaan ja uudestaan. Hän työskentelee öljy- ja akryyliväreillä, mutta myös puupiirtäminen on hänestä mielenkiintoista.

Rissasella on työhuone Karhusaaressa.

– Saatan innostua aivan pienistäkin näkemistäni asioista pihapiirissä, kaupunkinäkymistä ja ihmisistä. Joskus jopa sanoista saattaa mielikuvitus lähteä omaan liitoonsa. Yritän seurata aikaa, mitä ympärillämme tapahtuu. Maalaaminen on minulle yksi tärkeimmistä asioista elämässäni, Seija Rissanen kertoo.

Hän on muun muassa Suomen Taidemaalariliiton ja Espoon kuvataiteilijoiden jäsen.

Pekka Holopaisella oli yksityisnäyttely Galleria Saimassa kolme vuotta sitten.

Silloin Holopaisen edellisen ekspressiivisen kauden maalaukset olivat muuttuneet kohti ei esittävää ilmaisua. Nyt voisi todeta, että ekspressiivisen kauden ilmaisu on palaamassa voimakkain vedoin ja vahvoin värein.

Veistokset ovat saaneet pelkistetympiä muotoja. Veistokset eivät olekaan enää pelkästään figuureja, vaan ne hengittävät musiikin rytmejä, kauneuden voimaa ja elämää.

Galleria Saima toimii Neitsytpolku 9:ssä. Avoinna keskiviikosta perjantaihin kello 11–17 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12–16. Seija Rissasen ja Pekka Holopaisen näyttely jatkuu helmikuun loppuun asti.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut