Espoon koronatilanne on edelleen pysynyt vakaana ja ilmaantuvuusluku on nyt 146, mikä tarkoittaa 14 päivän kuluessa todettuja koronatautitapausten määrää 100 000 asukasta kohti.
Espoon ilmaantuvuusluku on selkeästi pienempi kuin Helsingissä ja Vantaalla, ja tästä saadaan perusturvajohtaja Sanna Svahnin mukaan kiittää Espoon hyvin toimivaa jäljitystä.
– Kun pääkaupunkiseudun tilanne huononee, pelättävissä on myös Espoon tilanteen huononeminen, koska ihmiset käyvät töissä ja koulussa seudullisesti, Svahn sanoo.
– Uudet tartuntatautilain pykälät ovat tulleet voimaan ja nyt pitää arvioida, miten mennään eteenpäin.
Yhteensä 5 339 espoolaista on sairastunut koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin. Viime perjantaina uusia tapauksia kirjattiin 39, lauantaina 31 ja sunnuntaina 22. Tautiin on menehtynyt 59 espoolaista kaupungin omien ja ostopalvelujen piirissä.
Maanantaiaamuun mennessä oli koronarokotuksia annettu Espoossa 12 476.
– Ensi viikolle rokotteita on luvassa vähän aiempaa enemmän eli Pfizerin rokotetta on tulossa 4 000 ja Astra Zenecan rokotetta 4 600 kappaletta.
Maanantaina 22. helmikuuta avautui rokotusajanvaraus myös 50 vuotta täyttäville eli vuosina 1962-1971 syntyneille, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus.
Sähköinen ajanvarausjärjestelmä tarkastaa kuulumisen rokotusvuorossa olevaan ikäryhmään ja sairausluokitukseen. Rokotusoikeus tarkistetaan rokotuspisteillä Kanta-palvelusta tai Espoon kaupungin potilastietojärjestelmästä.
Jos rokotukseen tuleva ei ole sairautensa vuoksi Espoon kaupungin sosiaali- ja terveystoimen asiakas tai Kanta-palvelun tietoihin ei ole pääsyä, vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila pyydetään todistamaan muulla tavoin, kuten sairaskertomuksen kopiolla.
Vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavia sairauksia ovat mm. aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, joka heikentää voimakkaasti immuunijärjestelmää tai pitkäaikainen keuhkoahtaumatauti.