Tapiola on nyt verhoissa – Betoni-kuosissa komeilevat alueen maamerkit

Tapiolan keskeiset rakennukset ovat hyvin tunnistettavissa Betoni-verhosta. Anneli Tuominen-Halomo

Joukko Tapiolan ikonisia rakennuksia on antanut inspiraation yhdelle Vallilan kevään uutuusverhokuosille.

Betoni-nimisessä valmisverhossa komeilevat muun muassa Tapiolan Keskustorni, Espoon kulttuurikeskus, Taskumatti-talo, uimahalli ja kauppakeskus Ainoan uuden osan seinä. Betoni-verhojen suunnittelija on Sissi Ehrström.

Verhon värimaailma on mustavalkoinen ja tutut paikat on helppo tunnistaa.

Samaan aikaan markkinoille tuli Westside-niminen verho. Se on graafinen tulkinta Helsingin ja Espoon rannikkoseudusta, josta erottuvat Otaniemi, Keilaniemi, Lehtisaari ja Lauttasaari. Suunnittelija on Riina Kuikka.

Inspiraatio kuosiin on tullut maratonista, jonka reitti kulkee saaria pitkin kiertäen Seurasaaren selän. Suunnittelija halusi ikuistaa kokemuksen kuosiin.

Tuotteet ovat saatavana rajoitetun ajan.

– Vanhimpia kaupunkikuoseja ovat Puu-Vallila ja Bulevardi. Ne ovat saaneet innoituksensa kaupunkivalokuvista ja urbaanista elämästä – ikkunoista, kodin näkymistä sekä niistä tunteista, joita se asukkaissa herättää, kertoo Anne Berner Vallilasta.

Moni kaupungista inspiraationsa saanut kuosi on Bernerin mukaan ollut hyvin suosittu. Parhaiten menestyneitä ovat olleet juuri mainitut Puu-Vallila ja Bulevardi sekä Aurajoki, Koskipuisto, Porvoo ja myös naapuristamme tehty Tukholma.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut