Tove Janssonin maalaus myytiin ennätykselliseen yli 100 000 euron hintaan

Tove Janssonin maalauksesta on maksettu huutokaupassa ennätyksellinen hinta, kuluineen runsaat 108 000 euroa. Asiasta tiedottaa huutokaupan järjestänyt Helander blogissaan.

Keskiviikkona pidetyssä huutokaupassa Katajanokalla-teos meni kaupaksi vasarahinnalla 85 000 euroa. Kuluineen hinta nousee 108 300 euroon.

– Tiesin, että Janssonin teokset menevät kovin hinnoin, mutta tulos oli kaikin puolin positiivinen yllätys meille, sanoi Helanderin toimitusjohtaja ja meklari Mika Sirén tiedotteessa.

Jansson maalasi Katajanokalla-teoksen vuonna 1945. Se on ollut esillä Tove Janssonin muistonäyttelyssä Tampereen taidemuseossa vuonna 2002 sekä Janssonin satavuotisjuhlavuoden juhlanäyttelyssä Ateneumissa 2014.

Myös toinen Tove Janssonin teos, myytiin kovaan hintaan. Nuorta naista esittävä sekatekniikkateos huudettiin 16 000 eurolla, joten lopullinen hinta oli kuluineen noin 20 300 euroa. Teos on signeerattu vuonna 1932.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut