Hakunila, Vuosaari, Leppävaara... tilastot paljastavat pk-seudun alueet, joissa on todettu eniten uusia koronavirustartuntoja

Uudet koronavirustartunnat Helsingissä postinumeroalueittain 11.2.–24.2.2021. Helsingin kaupunki
Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Helsingin, Espoon ja Vantaan tietyillä asuinalueilla on ollut tavallista enemmän uusia koronavirustartuntoja viimeisen kahden viikon aikana (24. helmikuuta asti). Alueista nousevat esiin erityisesti Vantaan Hakunila sekä Helsingin Etelä-Vuosaari ja Puistola.

Helsingin postinumeroalueista eniten uusia tartuntoja eli 147 kappaletta on viimeisen kahden viikon aikana ollut Etelä-Vuosaaressa. Tämä tarkoittaa ilmaantuvuuslukuna 637 tartuntaa per 100 000 asukasta. Jos verrataan ilmaantuvuuslukuja, oli Helsingissä viimeisen kahden viikon aikana suhteellisesti eniten tartuntoja Puistolassa, ilmaantuvuusluku oli siellä 682 per 100 000 asukasta.

Vuosaaressa on myös paljon uusia tartuntoja. Kuvassa palvelukeskus Albatrossi, jossa on Vuosaaren terveysasema. Arkisto / Jussi Vehkasalo

Toiseksi eniten uusia tartuntatapauksia määrällisesti oli Etelä-Vuosaaren jälkeen Kontulan ja Vesalan postinumeroalueella 00940 eli yhteensä 95 uutta tartuntaa ja kolmanneksi eniten Myllypurossa, 81. Ilmaantuvuusluvun mukaan uusien tartuntojen määrä oli korkealla tasolla myös esimerkiksi Siltamäessä (614 tartuntaa per 100 000 asukasta) Myllypurossa (581), Mellunmäessä (505) ja Roihuvuoressa (502).

Leppävaaran alueella Espoossa on todettu paljon uusia koronavirustartuntoja. Arkisto / Sirpa Repo

Espoossa uusia koronavirustartuntoja on todettu kahden viime viikon aikana määrällisesti eniten eli 64 kappaletta Kanta-Leppävaaran alueella. Seuraavina tulevat Matinkylä (47 kappaletta), Kanta-Espoonlahti (43 kappaletta) ja Kilo-Karakallio (42 kappaletta).

Ilmaantuvuusluvun mukaan eniten tartuntoja on kuitenkin ollut Nuuksion-Nupurin alueella, jossa ilmaantuvuus on suhteutettuna luokkaa 310–400 tapausta per 100 000 asukasta, vaikka määrällisesti uusia tapauksia oli siellä kahden viime viikon aikana vain 7.

Kauniaisissa on viimeisen kahden viikon aikana todettu 26 uutta koronavirustartuntaa. Ilmaantuvuusluvuksi saadaan Kauniaisissa siten noin 260, koska Kauniaisissa on vajaat 10 000 asukasta.

Vantaan Hakunilassa on tullut ilmi paljon uusia koronavirustartuntoja kahtena viime viikkona. Arkisto / Päivi Tuovinen

Vantaalla eniten tartuntoja on määrällisesti ollut kahden viime viikon aikana Hakunilassa (233). Hakunilan suuralueella on noin 30 000 asukasta, joten ilmaantuvuusluku on siellä viimeisen kahden viikon aikana ollut yli 770 tapausta per 100 000 asukasta. Seuraavina tulevat Myyrmäki ja Tikkurila, molemmissa 161 uutta tartuntatapausta.

Korsossa oli 95 uutta tapausta, Koivukylässä 76, Kivistössä 53 ja Aviapoliksessa 28 tapausta.

Hallitus esittää ravintoloiden sulkemista – Laaja kolmen viikon sulku vie nuorten harrastukset tauolle ja yläasteetkin etäopetukseen

Koronan ilmaantuvuus nousi ennätyslukemiin – Ministeri: "Kyse ei ole enää vain pääkaupunkiseutua tai Uuttamaata koskevasta ongelmasta"

Näin korona muutti pk-seudun asuntokauppaa – Heidi Luumi:  "Nyt meille on tullut ihan uuden tyyppiset asiakkaat"

Epidemian aiheuttamia mielenterveyden solmuja auotaan työterveydessä yhä enemmän – vaivoja riittää myös niin niskassa kuin vatsassakin

Yksinäisyys lisääntynyt jo äärimmilleen, katsoo avustusjärjestö – "Mieti kuka ympärilläsi kaipaisi juttuseuraa"

Yritystenkin on huomisesta alkaen varmistettava kahden metrin turvavälit tai tiloille tulee käyttökielto – Koskee yli 10 hengen tiloja Hus-alueella

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut