Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mailapelihallin koko tuplattu Tapiolan urheilupuistossa

Tapiolan urheilupuiston kaava etenee. Asemakaavan muutos mahdollistaisi alueelle kahdeksan asuinkerrostaloa, urheilutiloja ja 14-kerroksisen hotellin sekä pysäköintilaitoksen stadionin alapuolelle.

Tiedossa on se, että jalkapallostadion ja parkkitilat tulevat kaupungin omistukseen. Niitä varten on jo perustettu omat osakeyhtiöt.

Tapiolan projektinjohtaja Antti Mäkinen kertoo, että minkään muun uuden urheiluun liittyvän hallin omistajuudesta ei ole vielä päätetty mitään.

– Kaava vain antaa mahdollisuudet siihen, että alueelle nousee enintään tietyn kokoisia ja korkuisia urheilu- ja liikuntatiloja. Siihen ei tässä vaiheessa oteta kantaa, mitä niissä harrastettaisiin, Mäkinen selvittää.

Asemakaavassa todetaan vain, että tietty alue on urheilutoimintaa palvelevien rakennusten korttelialue. Yksi halleista on kaavamuutosta käsiteltäessä nimetty mailapelihalliksi, jonka koko on tuplattu alkuperäisestä, ja stadionin yhteyteen tuleva rakennus monitoimihalliksi.

Vuosien, ehkä vuosikymmenien, päästä nähdään, millainen alueesta on rakentunut. Mäkinen toivoo, että kaava saadaan voimaan mahdollisimman pian.

– Sen jälkeen voidaan täysipainoisesti aloittaa kunnallistekniikan, stadionin ja pysäköintilaitoksen suunnittelu.

Arkkitehti Toni Saastamoinen Espoon kaupungilta muistuttaa, että jalkapallostadionista ovat olleet esillä vasta viitesuunnitelmat.

– Vielä ei ole lukittu, millainen stadionista tulee.

Alueella nyt olevat pukuhuonerakennukset ja Hongan talo puretaan sekä nykyinen putkistadion. Paikoilleen jäävät Metro-areena, harjoitusjäähalli, Honkahalli ja Tapiolan urheiluhalli.

Kaava-alue rajautuu Esport-areenan reunalle saakka. Pohjoisessa sen rajaa hiekkaparkkipaikkojen lähellä oleva asuinalue.

Kaupunkisuunnittelulautakunnan hyväksymä asemakaavan muutos menee kaupunginhallituksen ja valtuuston käsittelyyn.