Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Isäpuolen tuomio koveni – murhasi vakavasti sairaan lapsen Nurmijärvellä

Helsingin hovioikeus on koventanut Nurmijärvellä lapsen surmanneen miehen tuomiota.

Vuonna 1982 syntynyt isäpuoli surmasi lapsen paikkakunnalla sijaitsevassa yksityisasunnossa 21.–22. marraskuussa 2018 välisenä yönä.

Uhri oli miehen aviopuolison 16-vuotias, vakavasti sairas lapsi.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen alun perin syyskuussa 2019 taposta ja kolmesta muusta rikoksesta 11 vuoden vankeusrangaistukseen.

Helsingin hovioikeus päätyi perjantaina antamassaan päätöksessä tuomitsemaan miehen murhasta elinkautiseen vankeuteen.

Hovioikeudessa kysymys oli siitä, minkä rikoksen tunnusmerkistön uhrin kuolemaan johtanut miehen menettely täyttää.

Syyttäjä ja uhrin vanhemmat valittivat käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen ja vaativat miehelle rangaistusta murhasta. Myös tuomittu mies haki muutosta käräjäoikeuden tuomioon katsoen syyllistyneensä pahoinpitelyyn ja törkeään kuolemantuottamukseen tai enintään surmaan.

Hovioikeus katsoi ratkaisussaan teon olleen erityisen raaka ja julma sekä kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Hovioikeuden tiedotteen mukaan teko tapahtui tukehduttamalla uhri, kun hän oli sängyssä nukkumassa. Oikeuden mukaan tukehduttaminen oli kestänyt vähäistä pidemmän ajan ja teko oli aiheuttanut uhrille voimakasta kipua ja kärsimystä.

Uhri oli ollut sairautensa vuoksi täysin muiden henkilöiden hoidon ja huolenpidon varassa eikä hänellä ollut ollut mahdollisuutta vastustaa tekoa.

Mies oli tekoaikaan omasta aloitteestaan hoitovastuussa uhrista.