Kirkkonummen uuteen oppimiskeskukseen lähes tuhat oppilasta – tilat eivät muistuta perinteistä koulua

Liitutaulua ei nykykoulussa enää ole. Jokirinteessä on monenlaisia opetustiloja, jotkut perinteisempiä ja jotkut moderneja. Paavo Rantalainen

Paavo Rantalainen

Kirkkonummen keskustassa lähes tuhat oppilasta astuu tulevana maanantaina täysin uudenlaiseen koulumaailmaan. Jo tilat tuovat mieleen oppimisen, ei niinkään vanhanajan koulunkäyntiä.

Jokirinteen oppimiskeskuksessa valmistaudutaan ottamaan vastaan maanantaina Kirkkoharjun koulun noin 950 oppilasta, jotka kaikki muuttavat kerralla uusiin tiloihin.

Henkilökuntaa koululla on runsaat sata. Päiväkoti on jo muuttanut aiemmin Jokirinteeseen, jossa ryhdytään toteuttamaan opinpolkua päiväkodista yläkoulun 9. luokalle samassa rakennuksessa.

Jokirinne on tiloiltaan viimeisintä koulusuunnittelua Suomessa. Tiloja ja ryhmiä voidaan jakaa ja yhdistellä. Ovia on paljon ja erikokoisia tiloja.

Monissa uusissa kouluissa on pyritty eroon auloista ja pitkistä käytävistä, jotka vanhoissa kouluissa haukkaavat tiloista jopa 30–40 prosenttia.

Jokirinteessä ei koulusuunnittelussa ole menty niin pitkälle, vaan käytäviä on jonkin verran. Tämä johtuu siitä, että koulutilat ”kiertävät” suurta liikuntahallia.

Jokirinteen suunnittelijat puhuvat mieluummin avautuvista kuin avoimista tiloista.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut