Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alfred-kaapeli vedetään myynnistä – sähköiskuvaara kovalla pakkasella

Plantagen lopettaa Alfred-tuotesarjaan kuuluvan, pistokkeella varustetun aloituskaapelin eli verkkoliitäntäjohdon myynnin välittömästi ja pyytää tuotteen ostaneita asiakkaita palauttamaan tuotteen lähimpään myymälään. Tuotteessa on tiedotteen mukaan havaittu vakava laatupoikkeama, joka voi pahimmassa tapauksessa kovilla pakkasilla johtaa sähköiskuun. Tuotteen voi palauttaa normaalina tuotepalautuksena, ja asiakkaille hyvitetään tuotteen hinta.

Palautuskehoitus koskee vain tuotetta Alfred-aloituskaapeli pistokkeella, jonka tuotenumero on 2378186. Palautusta varten ei tarvitse esittää tuotteen ostokuittia eikä tuotteen tarvitse olla alkuperäispakkauksessaan. Tuotteen myynti lopetetaan myös muissa Plantagenin toimintamaissa.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin ilmoituksen mukaan Plantagenin myymä pistokkeella varustettu Alfred-aloituskaapeli ei kestä standardien mukaista taivutuskoetta alhaisessa lämpötilassa (-35±2 astetta celsiusta). Tuote ei näin ollen täytä sähköturvallisuuslain eikä tuotetta koskevan eurooppalaisen harmonisoidun standardin.

– Suhtaudumme Tukesin testitulokseen erittäin vakavasti. Siitä huolimatta, että testitulos vaatii yli 30 asteen pakkaskelejä, kehotamme kaikkia asiakkaitamme, joilta kyseinen tuote löytyy, palauttamaan tuotteen lähimpään Plantagen-myymälään, sanoo Plantagen Suomen aluemyyntipäällikkö Minna Inberg.