Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Heli Koivuniemi Länsiväylän päätoimittajaksi – "Paikallisuus on nyt globaalisti kasvussa"

Länsiväylä saa espoolaisen päätoimittajan, kun Haukilahdessa asuva Heli Koivuniemi aloittaa tehtävässä maaliskuun aikana.

Koivuniemi siirtyy Länsiväylään Mediatalo Keskisuomalaiseen kuuluvan Omnipressin julkaisemien Aromi-, Shaker- ja Evento-lehtien vastaavan päätoimittajan tehtävistä.

Koivuniemi kertoo, että Länsiväylään hänet veti vahva visio lehden merkityksestä.

– Kun Heikki von Hertzen lähti perustamaan Tapiolaa, hän sai mukaan monia eri tahoja. Silloin syntyi myös Länsiväylän edeltäjä Tapiola tänään -lehti. Nyt toimitus on palannut Tapiolaan, Aarne Ervin suunnittelemaan rakennukseen. Koen paluun juurille hyvin merkityksellisenä, hän sanoo.

Koivuniemi on innoissaan siitä, että pääsee kehittämään lehteä, jolla on pitkät perinteet ja vahva jalansija Espoossa.

– Tavoitteena on päivittää sisältöä ja suhdetta lukijoihin ja vastata sitä kautta heidän tarpeisiinsa. Olla läsnä siellä, missä tapahtuu ja kertoa siitäkin, mistä ei vielä tiedetä. Elää ja hengittää espoolaisten arkea ja tavoittaa heidät monikanavaisesti.

Olen ylpeä, että saan tehdä aidosti paikallista lehteä.

Journalistisella medialla on Koivuniemen mukaan erityisen paljon annettavaa juuri nyt, keskellä koronapandemiaa ja usein riitaisan ja vihaa ruokkivan sosiaalisen median rinnalla.

– Journalistisen median rooli on tuoda esiin asioita rakentavan kritiikin kautta, harkiten ja eri näkökulmia punniten. Sen merkitys uskottavan tiedon välittämisessä on hyvin tärkeä, hän sanoo.

Itseään Koivuniemi kuvaa uteliaaksi, innostuvaksi ja innostavaksi. Kunhan koronarajoitukset hellittävät, hän haluaa jalkautua ihmisten pariin Espooseen, Kauniaisiin ja Kirkkonummelle.

– Kohtaamisen jano on valtava meillä kaikilla. Toivon, että pääsen mahdollisimman pian kohtaamaan lukijoita, sidosryhmiä ja kumppaneita kasvotusten.

Paikallinen elämä on lähellä juuriltaan pääkaupunkiseutulaisen Koivuniemen sydäntä myös vapaa-ajalla, jolloin hänet löytää usein Rantaraitilta kävelemässä, pyöräilemässä tai uimassa avannossa. Harrastuksiin kuuluvat myös golf ja uutena asiana metsästys, jossa yhdistyvät Koivuniemelle tärkeät luonto ja kestävä lähiruoka.

– Paikallisuus on nyt globaalisti kasvussa paitsi koronapandemian, myös kestävän elämäntavan tavoittelun myötä. Olen ylpeä, että saan tehdä aidosti paikallista lehteä, jolla on syvät juuret espoolaisuudessa, Koivuniemi sanoo.