Turunväylällä saa kaasutella hyvällä kelillä jo 120 km/h vaikkapa Kehä III:lta Veikkolaan

Kevät tekee tuloaan myös maanteille, ja keskiviikosta lähtien saa Turunväylällä poikkeuksellisesti ajaa 120 km/h -kesänopeudella, jos liikennemerkit sen näyttävät.

Käytäntö on ollut voimassa kolme vuotta E18-moottoritiellä, jossa on vaihtuvat nopeusnäytöt. Ohjattavat näytöt ovat käytössä Kehä III:n ja Turun välillä sekä Kehä III-Vaalimaa -osuudella.

Kesänopeusrajoitus vaihdetaan näyttöihin hyvällä kelillä ja päiväsaikaan. Muuten ovat voimassa talvinopeudet eli moottoritiellä 100 km/h.

Nopeusnäytöistä vastaava Fintrafficin tieliikennekeskus muistuttaa kuitenkin, että kevään ajokelit vaihtelevat nopeastikin, joten ratin takana on oltava valppaina.

Liikennemerkkien ohella suurinta sallittua nopeutta säätelevät myös muut liikennesäännöt.

– Tieliikennelaki velvoittaa kuljettajaa ottamaan huomioon muun muassa tien kunnon, sään, kelin, näkyvyyden ja liikenneolosuhteet. Kiinnitetään erityishuomiota siis turvaväleihin ja tilannenopeuteen, muistuttaa liikennekeskuspäällikkö Sanna Piilinen Finntrafficista tiedotteessa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut