Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turunväylällä saa kaasutella hyvällä kelillä jo 120 km/h vaikkapa Kehä III:lta Veikkolaan

Kevät tekee tuloaan myös maanteille, ja keskiviikosta lähtien saa Turunväylällä poikkeuksellisesti ajaa 120 km/h -kesänopeudella, jos liikennemerkit sen näyttävät.

Käytäntö on ollut voimassa kolme vuotta E18-moottoritiellä, jossa on vaihtuvat nopeusnäytöt. Ohjattavat näytöt ovat käytössä Kehä III:n ja Turun välillä sekä Kehä III-Vaalimaa -osuudella.

Kesänopeusrajoitus vaihdetaan näyttöihin hyvällä kelillä ja päiväsaikaan. Muuten ovat voimassa talvinopeudet eli moottoritiellä 100 km/h.

Nopeusnäytöistä vastaava Fintrafficin tieliikennekeskus muistuttaa kuitenkin, että kevään ajokelit vaihtelevat nopeastikin, joten ratin takana on oltava valppaina.

Liikennemerkkien ohella suurinta sallittua nopeutta säätelevät myös muut liikennesäännöt.

– Tieliikennelaki velvoittaa kuljettajaa ottamaan huomioon muun muassa tien kunnon, sään, kelin, näkyvyyden ja liikenneolosuhteet. Kiinnitetään erityishuomiota siis turvaväleihin ja tilannenopeuteen, muistuttaa liikennekeskuspäällikkö Sanna Piilinen Finntrafficista tiedotteessa.