"Opettajien mielestä tämä on kyykytystä" – Espoo aikoo pitää yläkoulujen opettajat töissä koulussa, vaikka oppilaat ovat etänä

Peruskoulujen yläluokilla siirrytään etäopetukseen ensi maanantaina. Arkisto/Anniina Virtanen

Anneli Tuominen-Halomo

Espoolaiset opettajat ovat hämmentyneitä siitä, että etäopetuksen alkaessa ensi viikolla yläkoulujen opettajien pitää antaa etäopetus koululta. Kevään etäopetusjakson aikana opettajat opettivat etänä kotonaan.

Nyt lähtökohta on se, että vain poikkeustapauksissa voi rehtori järjestää työn tästä poikkeavalla tavalla.

Erityisen tuen oppilaat, valmistavan opetuksen oppilaat ja pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaat jatkavat lähiopetuksessa.

OAJ on tänään jakanut tiedotteen, jossa OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen arvostelee kovin sanoin joidenkin koulutuksenjärjestäjien käytäntöä, jossa opettajat velvoitetaan saapumaan koululle antamaan etäopetusta, vaikka oppilaat olisivat etänä.

– Etäopetussuositusta ja aikuisten kokoontumisrajoituksia on ilman muuta noudatettava myös opetusalalla aina silloin kun se on mahdollista. Opettajatko olisivat ammattiryhmä, joka ei tee työtään, ellei sitä ei paikan päällä valvota, Luukkainen kysyy tiedotteessa.

Saarnilaakson koulussa kotitalouden lehtorina toimiva Kati Pohjanmaa vahvistaa Espoon aikeet. Hän on ihmeissään.

– Tämä ei ole tasa-arvoista, koska lukioiden opettajat voivat opettaa etänä. Tämä linjaus ei noudata laajaa etätyösuositusta, joka on voimassa. Opettajien mielestä tämä on kyykytystä, Pohjanmaa kommentoi.

Kati Pohjanmaan mukaan opettajat osaavat kyllä opettaa kotonakin, koska sitä harjoiteltiin pitkään viime keväänä.

Espoon opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta on koolla tänään. Tieto siitä, että Espoo haluaa peruskoulun yläkoulujen opettajien antavan etäopetusta kouluissa, saavutti opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan puheenjohtaja Marika Niemen (kok) juuri ennen kokousta.

– Pyysin pikavauhtia lautakunnalle selvityksen tästä linjauksesta ja selkeät perustelut sille. Vielä en osaa kertoa enempää, Niemi kommentoi noin tuntia ennen kokousta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut