Syksyllä voi esiintyä salissa olevalle yleisölle – April Jazz soi tänä vuonna poikkeuksellisesti syksyllä

April Jazz -festivaali järjestetään poikkeusvuonna poikkeuksellisesti syksyllä, 27.–31. lokakuuta. Suunnitelmissa on rakentaa hybridifestarit, joissa on sekä live-konsertteja että striimattua sisältöä.

Toiminnanjohtaja Matti Lappalainen uskoo vankasti siihen, että korona on syksyllä hellittänyt otettaan niin paljon, että esiintyjiä voidaan tuoda myös ulkomailta ja että yleisö pääsee paikan päälle konserttiin. Ehkä saleja ei vielä syksylläkään voi ottaa täyteen, mutta ainakin osan.

– Kyllähän tässä alkaa olla jo niin esiintyjillä kuin yleisölläkin iso kaipuu päästä kokemaan livefiilis fyysisesti ja kollektiivisesti paikan päällä.

Koko Espoon Kulttuurikeskus on varattu live-konsertteja varten, ja striimauksiin on otettu oppia viime vuonna mainiosti onnistuneista April Jazzin Subgrooves -festareista. Lappalaisen mukaan osa striimattavasta sisällöstä saatetaan tallentaa jo ennen syksyä.

– Uskon, että jatkossa kaikilla ammattimaisesti järjestettävien livefestareiden verkkosisällöillä tulee olemaan suuri merkitys saavutettavuuden ja tasavertaisuuden kannalta, Lappalainen sanoo.

– Striimaus on yllättävän kallista, jos haluaa tehdä laadukasta striimiä. Keväällä olimme onnekkaita, koska löysimme useita yhteistyökumppaneita jakamaan kustannuksia. Striimatut konsertit tavoittivat tuhansia kuuntelijoita.

Kulttuurikeskuksen lisäksi konsertteja järjestetään Lappalaisen mukaan vähän epätavallisemmissa saleissa.

April Jazzin esiintyjiä julkistetaan myöhemmin keväällä. Liput tulevat myyntiin kevään tai kesän kuluessa. Tuttuun tapaan syksyn April Jazzeilla on mukana sekä tunnettuja nimiä että nousevia artisteja.

Matti Lappalaisella on päättäjille sama viesti kuin lukuisilla muilla kulttuuritoimijoilla: Kulttuuriala tarvitsee nyt huomattavasti isompaa kompensaatiota menetetyistä tuloista.

– Se, mitä valtio on tarjonnut, on laastaria. Jos lisää tukea ei anneta, siitä seuraa katastrofi, jonka jälkiä paikataan kauan.

– Tästä ei ole muuta suuntaa kuin ylöspäin. Kyllä tilanne paranee. Nyt toivon, että kaikki ottavat koronarokotuksen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut