Espoo tarkentaa ohjeitaan: Yläkoulujen opettajat voivat sittenkin opettaa etänä

Espoon yläkoulujen opettajat pöyristyivät Espoon linjauksesta, jonka mukaan heidän pitäisi työskennellä koulussa, vaikka oppilaat ovat kotona etäopinnoissa.

Espoo päätyi pikavauhtia tarkentamaan ohjeistustaan.

– Poikkeusolojen nopeatempoinen työyhteisöviestintä ja operatiivinen johtaminen on haastavaa, ja välillä annettuja ohjeita joutuu selventämään jälkikäteen, sivistystoimen johtaja Harri Rinta-aho muotoilee.

Espoon antama ohjeistus yläkoulujen etäopetuksesta jätti rehtorille harkintavallan päättää, missä yläkoulun opettaja tekee työtään.

– Sivistystoimen antama ohje etäopetuksesta oli sen verran vaikeaselkoinen, että se aiheutti väärinymmärryksiä. Olemme pahoillamme tästä, Rinta-aho viestittää.

Uuden selkeämmän ohjeistuksen mukaan opettajalla on mahdollisuus opettaa oppilaitaan etänä, kuten vuosi sitten keväällä.

– Tarkoituksemme ei ollut osoittaa epäluottamusta opettajille, jotka ovat jo vuoden päivät hoitaneet työnsä erittäin vastuullisesti ja pitäneet jatkuvasti muuttuneissa olosuhteissa koulut toiminnassa. Kaikesta tästä opettajat sekä koulujen rehtoritkin ansaitsevat lämpimän kiitoksen, Harri Rinta-aho painottaa.

Yläkoululaisten etäopintoihin siirtyminen tapahtuu määräaikaisen lain nojalla. Poikkeukselliset opetusjärjestelyt eivät koske erityisen tuen päätöksen saaneita oppilaita, pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaita eikä valmistavan opetuksen oppilaita. Näiden oppilaiden opetus järjestetään jatkossakin lähiopetuksena.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut