Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Timo Soini jättää Espoon kuntapolitiikan, sinisten Jukka Kilpi Liike Nytin ehdokkaaksi

Timo Soini (sin.) jättää Espoon kuntapolitiikan kahdenkymmenen vuoden jälkeen eikä asetu enää ehdolle kevään kuntavaaleissa. Soini on ollut Espoon kaupunginvaltuustossa viisi kautta, joista viimeisimmän sinisten ryhmässä.

Soinin ratkaisusta tiedotti Espoon sinisten valtuustoryhmä.

Perussuomalaisena Soini oli useissa vaaleissa ääniharava Espoossa ja koko maan tasollakin.

Vuoden 2017 kuntavaaleissa hän sai toiseksi eniten ääniä Espoossa kokoomuksen Kai Mykkäsen jälkeen. Sitä edeltävissä vuoden 2012 kuntavaaleissa Soini keräsi eniten ääniä Espoossa.

Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa Soini keräsi eniten ääniä Uudellamaalla, ja oli kakkosena koko valtakunnan tasolla.

Sinisten valtuustoryhmä tiedotti tänään ratkaisuistaan kuntavaalien suhteen. Ryhmän toinen valtuutettu Jukka Kilpi on luopunut Sininen Tulevaisuus -puolueen jäsenyydestä ja siirtynyt Liike Nyttiin, jonka listalla hän on ehdokkaana kuntavaaleissa.

Sinisten valtuustoryhmä toimii kuitenkin nykyisellä nimellä ja kokoonpanolla kesäkuussa päättyvän valtuustokauden loppuun. Kilpi toimii ryhmän puheenjohtajana siihen saakka.

Sinisten varavaltuutettu Jonna Löflund on myös luopunut sinisten jäsenyydestä ja siirtyy Liike Nyttiin, jonka listoilla hän on ehdokkaana kuntavaaleissa.

Sinisten valtuustoryhmässä aiemmin ollut Simon Elo hyppäsi kokoomukseen viime vuoden alussa.