Tokmannille haastaja uudesta ketjusta? – Sellon myymälään heti jonoja

Normal avasi helmikuun lopussa kauppakeskus Sellossa Espoossa. Helsingin myymälä on Forumissa. Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Muun muassa kosmetiikkaa, ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita, kodin puhdistusaineita ja muita kodin tarvikkeita sekä lemmikin ruokia ja säilyviä elintarvikkeita myyvä tanskalaisketju Normal on aloittanut voimallisen Suomen-valloituksen.

Viime viikonloppuna ketju avasi myymälän Espoon Selloon ja lauantaina vuorossa on Forumin liikkeen avajaiset sekä kahden myymälän avaukset Tampereella. Sellon liikkeen edustalle muodostui alkuviikosta jopa jonoja, kun kaikkia halukkaita ei voitu koronatilanteen vuoksi päästää sisään kerralla.

Vuonna 2013 Tanskassa perustettu ketju on laajentunut vauhdilla ja sillä on jo yli 220 myymälää Pohjoismaissa sekä muun muassa Hollannissa ja Ranskassa. Nimi juontuu siitä, että yhtiö kertoo kotisivuillaan myyvänsä ”normaaleja tuotteita epänormaalilla hinnalla”. Hintaa selitetään sillä, että ketju tilaa tavaraa isoissa erissä keskitetysti.

Kotimainen halpakauppaketju Tokmanni voi saada uudesta ketjusta haastajan, tosin sillä erotuksella, että Tokmannit ovat pinta-alaltaan paljon isompia ja myyvät laajemmalla valikoimalla tuotteita.

Normal-myymälän esillepano muistuttaa suuresti toista tanskalaisketjua, huokeasti monenlaista pikku- ja paperitavaraa myyvää Flying Tigeria, jota Talouselämä vuonna 2016 kutsui ”Tiimarin-tappajaksi”.

Myös Normalissa kierrellään pitkin yhtä mutkittelevaa käytävää hyllyjen välissä.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut