Koronatartuntojen määrä nousee nyt kovaa vauhtia Espoossa – rajoitukset tiukkenevat ensi viikolla

Perusturvajohtaja Sanna Svahn odottaa ensi viikolla tiukentuvien rajoitusten kääntävän koronatartunnat laskuun. Viime päivien aikana suunta on ollut ylöspäin.

– Ilmaantuvuusluku on nyt 219.

Alkuviikolla se oli 200,2. Ilmaantuvuusluku tarkoittaa koronatautitapausten määrää 100 000 asukasta kohti 14 vuorokauden aikana.

– Yleistilanne on huolestuttava, koska nousuvauhti on kova, Svahn sanoo.

Myös se huolestuttaa, että sairaalahoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määrä on kasvussa.

Koulujen talvilomaviikon jälkeen espoolaiset ovat käyneet aktiivisesti koronatestissä. Testejä on talven mittaan tehty 1 000–1 200 testin päivävauhtia, mutta tällä viikolla on yhden päivän aikana testattu jopa noin 1 900 ihmistä.

– Jos positiivisten näytteiden määrä nousee yli kahden prosentin, se on paljon. Espoossa positiivisten näytteiden osuus on nyt kolme prosenttia, Sanna Svahn toteaa.

Maanantaina Espoossa todettiin 53, tiistaina 64 ja keskiviikkona 43 koronatartuntaa. Covid-19-tautiin on nyt sairastunut 5 813 espoolaista.

Svahn pelkää, että tautitapausten määrä kasvaa vielä pari viikkoa, ennen kuin kiristyneet rajoitukset alkavat purra.

Uudet rokotusajat varataan nopeasti. Rokotusprosessi toimii ja rokotteet saadaan pistettyä sitä mukaa kuin niitä saadaan.

Torstaiaamuun mennessä oli rokotettu 17 433 espoolaista.

Uusia tautiryppäitä ei viime päivinä ole tullut esiin hoivakodeissa eikä työmailla. Tartuntatautiyksikkö jatkaa kuitenkin yhteistyötä rakennustyömailla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut