Asvalttikenttä muuttuu kaupunkipuistoksi Espoossa – suunnitelmat nyt nähtävillä

Tapionaukio saa uuden käyttötarkoituksen nyt kun bussit liikennöivät uuteen terminaaliin. Arkisto/Johanna Erjonsalo

Anneli Tuominen-Halomo

Tapionpuistosta ja Tapionaukiosta muokataan uusi viheralue Tapiolan keskustan ytimeen kauppakeskus Ainoan edustalle. Paikasta on määrä rakentaa viihtyisä kaupunkipuisto, joka palvelee kaiken ikäisiä käyttäjiä.

Puistossa voisi järjestää myös erilaisia isoja yleisötapahtumia, kuten Espoo-päivän konsertteja. Samalla tulee maisemoitua Tapionaukion eteläreunalla tilapäisenä bussiterminaalina toiminut alue.

Uudisttava alue kuuluu Tapiolan puutarhakaupungin valtakunnallisesti arvokkaaseen kulttuurimaisemaan ja on osa avointa Leimuniityn maisemakokonaisuutta. Alueelta ja sen halki avautuu näkymiä Otsolahdelle.

A sukkaiden kohtaamispaikaksi rakennetaan hiekkatekonurmipintainen monitoimikenttä, jota rajaavat istuskelumuurit. Kentän laidoille tulee pienempiä alueita, joille sijoitetaan piknik-pöytiä grilleineen sekä tasapainoilu- ja kiipeilyvälineitä.

Puistoon tulee Tapiolalle tunnusomaisia värikkäitä kalusteita ja leikkiveistoksia.

Puiston pohjois- ja länsireunaan istutetaan uudet laajat pensasalueet ja puistopuita.

Istutuksiin valitaan Tapiolalle ominaisia värikäslehtisiä pensaslajeja, kukkivia perennoja sekä voimakkaan syysvärityksen saavia lajeja. Nurmipinnoille istutetaan runsaasti sipulikukkia. Myös alueen valaistus uusitaan.

Nykyisin alueella on laaja asvalttikenttä, jossa sijaitsee alla olevan pysäköintilaitoksen raitis- ja poistoilmakuiluja, varauloskäynti sekä länsimetron paineentasauskuilu.

Puiston jatkosuunnittelussa on otettu huomioon asukkailta saatua palautetta.

Katu- ja puistosuunnitelma on nähtävillä 15. maaliskuuta asti.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut