Koronan ilmaantuvuusluku nousi Espoossa ennätykseen

Turvaväleistä sekä hyvästä käsi- ja yskimishygienieasta huolehtiminen on nyt entistäkin tärkeämpää. Sirpa Repo

Anneli Tuominen-Halomo

Korona jatkaa jylläämistään Espoossa.

Perusturvajohtaja Sanna Svahnin mukaan Espoon ilmaantuvuusluku oli maanantaina ennätyskorkea eli 250. Se ylittää viime joulukuun ennätyksen. 4. joulukuuta ilmaantuvuusluku oli 203,3.

Ilmaantuvuusluku kertoo koronatautitapausten määrän 100 000 asukasta kohti 14 vuorokauden ajalta.

8. maaliskuuta mennessä yhteensä 6 064 espoolaista on sairastunut koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin. Tautitapaukset on varmistettu testillä.

Uusia tartuntoja todettiin perjantaina 36, lauantaina 47 ja sunnuntaina 41. Testejä tehtiin viime viikolla 1 400–1 500 testin päivävauhtia.

Tautiin on menehtynyt 59 espoolaista kaupungin omien ja ostopalvelujen piirissä. Määrä on pysynyt samana useiden viikkojen ajan.

Tuoretta tietoa rokotettujen määrästä ei maanantaina ollut saatavilla, mutta viime viikon lopulla rokotettuja oli 19 912.

– Rokotusjärjestys puhuttaa ihmisiä kovasti ja saamme siitä paljon kyselyjä. Vastaaminen vie paljon aikaa. Toivomme, että saisimme työrauhaa keskittyä kriittisten palveluiden hoitamiseen ja tartuntojen jäljittämiseen, Svahn sanoo.

Kolme viikkoa kestävä sulkutila alkoi 8. maaliskuuta. Isot muutokset koskevat yläkouluja, jotka siirtyivät maanantaina etäopetukseen ja toisen asteen oppilaitokset puolestaan jatkavat etäopetuksessa.

Svahnin mukaan suuri muutos on, että sulkutilan aikana ravintolat palvelevat vain take away -annosten ostajia.

Siellä missä väkeä liikkuu, toisiin ihmisiin pitäisi pitää kahden metrin etäisyys. Koronalle voi altistua, jos oleilee yli 15 minuuttia samassa tilassa taudinkantajan kanssa.

– Tilanteet ovat erilaisia, joten tartuntatautiyksikkö arvioi altistumiset tapauskohtaisesti, Svahn huomauttaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut