Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi tutkii jälleen huijausyritystä Espoossa – tällä kertaa asialla ilmastointilaitteen puhdistajiksi esittäytyneet miehet

Länsi-Uudenmaan poliisi tutkii huijausyritystä, jossa espoolaiselta naiselta vietiin pankkikortti.

Asialla olivat poliisin mukaan ilmastointilaitteiden puhdistajiksi esittäytyneet miehet, jotka tulivat naisen kotiin.

Poliisi tiedotti vastaavasta tapauksesta Espoossa muutama viikko sitten, kun vanhukselta huijattiin maksukortit taksimatkan jälkeen.

Viimeisin tapaus sattui lauantaina 20. helmikuuta, kun nainen sai puhelun, jossa ilmastointilaitteiden puhdistajiksi esittäytyneet miehet kysyivät mahdollisuutta tulla tarkistamaan ilmastointilaitteiden kunnon. Myöhemmin samana päivänä naisen oven taakse saapui kaksi miestä, jotka nainen päästi sisään asuntoon.

Miehet katselivat ympärilleen ja ilmoittivat palaavansa seuraavana päivänä tekemään huoltotoimenpiteitä. He kertoivat käynnin maksavan 1,20 euroa, ja että summan voi maksaa vain korttimaksuna.

Naisen mielestä laite ei näyttänyt maksamiseen tarkoitetulta, mutta hän maksoi kuitenkin summan. Nainen uskoo, että miehet näkivät tässä yhteydessä hänen pankkikorttinsa tunnusluvun.

Myöhemmin kortteja laskiessaan nainen huomasi pankkikortin puuttuvan ja teki ilmoituksen poliisille. Poliisi tutkii tapahtunutta petoksen yrityksenä.

Poliisin mukaan vastaava huijaustyyppi on peruspiirteiltään tuttu, mutta sen yksityiskohdat voivat vaihdella.

Huijarit voivat tekeytyä huoltomiesten lisäksi esimerkiksi poliiseiksi. Tämänkaltaiset rikokset kohdistuvat usein ikäihmisiin, ja poliisi kannustaakin etenkin ikäihmisten läheisiä varoittamaan läheisiään liikkeellä olevista huijauksista.