Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronavuosi vähensi sairaspoissaoloja, mutta lisäsi käyntejä työpsykologilla – "Pelkään, että jaksamisen haasteet lisääntyvät tilanteen jatkuessa"

Korona-aika: Mielenterveys ja jaksaminen huolettavat työterveyshuollossa.

Sairaspoissaolot ovat korona-aikana olleet tavallista alhaisemmalla tasolla, mutta mielen hyvinvointiin ja jaksamiseen haetaan nyt entistä enemmän tukea.

Mehiläisen työterveyshuollossa käynnit työpsykologilla lisääntyivät viime vuonna lähes 27 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

– Vaikka asiakasmäärien kasvu selittää osan noususta, työpsykologien tuen tarve näkyy selkeänä, toteaa Mehiläisen johtava työterveyslääkäri Annika Jalli.

Hänen mukaansa kysynnän kasvu painottui syksyyn ja loppuvuoteen ja näyttää jatkuvan edelleen.

Myös Terveystalossa näkyy sama suuntaus.

– Viime vuonna työpsykologikäynnit lisääntyivät noin kymmenen prosenttia verrattuna vuoteen 2019. Kyseessä on merkittävä nousu, kun samaan aikaan käyntien määrä kokonaisuudessaan on vähentynyt, toteaa Terveystalon työterveyden ylilääkäri Jukka Pitkänen.

Ahdistuneisuushäiriöt ovat kasvussa.

Hänen mukaansa vastaanotoilla korostuvat mielialaan liittyvät asiat, masennus, unettomuus ja ahdistuneisuus.

– Iso teema on ollut etätyö ja kontaktien väheneminen. Jonkin verran näkyy myös työn ja vapaa-ajan rajaamisen vaikeus, kun töitä tehdään kotona, Pitkänen toteaa.

– Syyt työpsykologilla käyntiin ovat hyvin moninaisia. Ne voivat liittyä esimerkiksi työssä jaksamiseen, työyhteisöön tai omaan terveyteen ja työkykyyn. Lisänä voi olla vielä arkeen, kuten perhe-elämään liittyviä huolia, Annika Jalli kertoo.

Jalli toteaa, että osalle koronan mukanaan tuoma etätyö sopii hyvin. Osalle taas työyhteisön merkitys on erittäin suuri ja kuukaudesta toiseen jatkuva etätyö on kuormittavaa.

– On tärkeää, että esimies pitää yhteyttä omaan tiimiinsä ja huolehtii siitä, että töitä on sopivasti ja työt sujuvat. Se vaatii vähän enemmän, kun ei näe ihmisiä livenä.

Pitkänen kertoo, että heidän työyhteisössään on sovittu, että etäkokouksissa kaikilla on kamera päällä.

– Se helpottaa, kun ei muuten pääse havainnoimaan ihmisiä. On tärkeää myös huolehtia siitä, että etäkokouksissa kaikki pääsevät kommentoimaan ja hiljaisemmatkin tulevat kuulluiksi.

Osa lähitöissä olevista puolestaan kokee ahdistusta tai huolta, kun ei voi pandemia-aikana olla pois työpaikalta.

– Voi olla omaan tai läheisten terveyteen liittyvää huolta, Jalli sanoo.

Sekä Jalli että Pitkänen kannustavat kysymään työkavereiden kuulumisia.

– Se ei vie paljon aikaa, mutta luo yhteenkuuluvuuden tunnetta, Jalli toteaa.

Hän muistuttaa myös esimiestyön tukemisesta.

– Tämä on haasteellinen tilanne myös esimiehille.

Työterveydessä on panostettu matalan kynnyksen palveluihin niin yksilöille, työyhteisöille kuin esimiehillekin.

Sairaspoissaolot kääntyivät laskuun viime keväänä ja ovat pysytelleet sen jälkeen aiempaa alhaisemmalla tasolla, kerrotaan sekä Mehiläisestä että Terveystalosta. Myös Kelan korvaamien sairaspoissaolojen määrä väheni viime vuonna.

Taustalla on muun muassa se, että etätöissä moni jatkaa työskentelyä, jos oireet ovat lieviä. Koronarajoitukset ovat vähentäneet kaikkia hengitystieinfektioita ja myös vammat ja tapaturmat ovat vähentyneet, kun harrastamista on rajoitettu ja monilla työmatka on jäänyt pois. Myös tuki- ja liikuntaelinsairauksista johtuvat poissaolot ovat vähentyneet.

Sen sijaan mielenterveyteen liittyvät sairaspoissaolot kääntyivät uudelleen nousuun loppuvuodesta.

– Esimerkiksi ahdistuneisuushäiriöt ovat kasvussa, Pitkänen sanoo.

– Mielen hyvinvoinnista ja jaksamisesta huolehtiminen korostuu koronatilanteen yhä jatkuessa, huomauttaa Jalli.

– Uskon ja pelkään, että jaksamisen haasteet ja psykiatriset ongelmat lisääntyvät tilanteen jatkuessa, sanoo, Pitkänen.

– Niillä, joiden on muutenkin vaikea lähteä kotoa ja olla ihmisten kanssa, ei ole edes työhön liittyviä kontakteja.