"Maailman parhaan" perhekeskuksen valmistuminen siirtyy kevääseen 2022 – Miljoonaremontti alkamassa Espoon keskuksessa

Hanke: Perhekeskuksen käyttöön tulevan kiinteistön omistaja vaihtui lennosta, kun Kirkon eläkerahasto myi Kamreerintie 6:n Hemsölle.

Espoon ensimmäisen perhekeskuksen aloitus venyy keväälle 2022.

Se tulee Espoon keskukseen osoitteeseen Kamreerintie 6, jota yhteiskuntakiinteistöihin sijoittava Hemsö alkaa nyt remontoida perhekeskus Campuksen käyttöön.

Rakennuslupa on saanut lainvoiman 8. maaliskuuta. Työt on tarkoitus käynnistää maaliskuussa.

Lapsiperheiden palvelut saman katon alle kokoavaa perhekeskusta on suunniteltu Espoon keskukseen kesästä 2019. Marraskuussa 2019 perhekeskuksen arvioitiin valmistuvan loppuvuonna 2020.

Helmikuussa 2020 Länsiväylä kertoi tilojen valmistumisen siirtyvän noin vuodella loppuvuoteen 2021. Vielä tuolloin Espoon kaupungin oli määrä tehdä tiloista kymmenen vuoden vuokrasopimus Kirkon eläkerahaston kanssa.

Nyt Kirkon eläkerahasto on myynyt kiinteistön Hemsölle.

1980-luvulla valmistunut rakennus vaatii kattavan perusparannuksen, jossa uudistetaan kaikki pintarakenteet ja talotekniikka. Hemsö kertoo kokonaisinvestoinnin olevan noin 21 miljoonaa euroa.

Hemsön projektikehitysjohtaja Simo Karjalainen sanoo tiedotteessa, että kaupunki tavoittelee Espoon keskukseen maailman parasta perhekeskusta ja Hemsö pyrkii toteuttamaan sen parhaan osaamisensa mukaan.

Hemsölle kiinteistö on ensimmäinen, jossa vuokralaisena on Espoon kaupunki.

Uusi perhekeskus kokoaa lapsiperheiden palvelut samaan rakennukseen. Tarkoitus on, että lapsi ja perhe saavat avun yhdestä paikasta ja mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, kertoo Espoon perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Mari Ahlström tiedotteessa.

Tavoitteena on parantaa myös ammattilaisten välistä yhteistyötä.

Perhekeskukseen muuttaisivat alueen kolme neuvolaa, perheneuvola ja lasten kuntoutuspalvelut, perhesosiaalityö ja perheoikeudelliset palvelut sekä lastensuojelun sosiaalityön palvelut.

Vuokrasopimus on tehty kymmeneksi vuodeksi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut