Myyjä kavalsi Espoon Biltemasta kymmeniä tuhansia euroja tekaistuilla hyvityskuiteilla – tuomioksi tuli 1,5 vuotta vankeutta

Espoon Biltemassa Kivenlahdessa työskennellyt myyjä onnistui kavaltamaan huomattavan summan rahaa keksittyään haavoittuvan tavaroiden palautuskäytännön.

Myyjän toimintaa selvitettiin epäilysten saattelemana runsaan vuoden ajalta 2014–2015.

Biltema Suomi Oy:n mukaan myyjä anasti työnantajaltaan varoja yhteensä noin 104 000 euroa.

Myyjä loi kassajärjestelmään lukuisia tuotepalautuksiin liittyviä hyvityskuitteja ilman, että kyseisiä palautuksia todellisuudessa oli tehty.

Myöhemmin myyjä lunasti perusteettomia hyvityskuitteja vastaavat rahasummat Biltemasta joko käteisenä rahana tai lahjakorteiksi muuttamalla. Myyjällä oli todennäköisesti rikoskumppaneita hyvitysten lunastamisessa, mutta sellaisesta ei saatu näyttöä.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus piti luotettavan syyttäjän ja Bilteman todistelua, että kavallettuja varoja oli vähintään 43 000 euroa. Kyseinen summa määrättiin myyjän korvattavaksi Biltemalle.

Käräjäoikeus tuomitsi myyjän 1 vuoden ja 6 kuukauden vankeusrangaistukseen, joka on ehdoton vastaajan aiempien tuomioiden takia.

Vastaaja kiisti täysin syyllisyytensä tekoon. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden 9. maaliskuuta antama tuomio ei ole vielä lainvoimainen

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut