Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuomioita Kirkkonummen kaahareille: Mutkaisella Porkkalantiellä 116 km/h – Selitys: ”Metsätaipale, eikä tiellä ollut kuin poliisiauto”

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on antanut tuomioita viime kesän rajuista ylinopeuksista Kirkkonummella kahdelle nuorelle kuljettajalle.

Porkkalantie on tunnettu kovista nopeuksista, ja viime kesänä poliisi tehosti aika ajoin valvontaa tiellä.

Heinäkuussa poliisin tutkaan ajoi moottoripyörällä 25-vuotias mies, jolle mitattiin nopeuttaa 116 kilometriä tunnissa 60 kilometrin tuntinopeusalueella.

Mies myönsi teon, mutta halusi huomauttaa, että ylinopeus mitattiin metsätaipaleella, jossa ei ole pihaliittymiä, eikä suoralla ollut mittaushetkellä muuta liikennettä kuin siviilipoliisiauto.

Käräjäoikeuden mielestä huomautus ei ole lieventävä asianhaara, koska ylinopeus on ollut niin huomattava, että jo se itsessään asettaa muut tienkäyttäjät vaaraan.

Oikeus määräsi tuomioksi törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 60 päiväsakkoa, josta maksettavaa tulee miehen ilmoittamilla nollatuloilla 360 euroa.

Toinen oikeudessa ollut kesäisen hurjastelu tapahtui Turunväylällä Kirkkonummella viime elokuussa.

Poliisi mittasi 18-vuotiaan mieskuljettajan auton nopeudeksi 199 kilometriä tunnissa alueella, jossa nopeusrajoitus oli 120 km/h. Autossa oli yksi matkustaja.

Nuorukainen myönsi tapahtuneen. Hänelle määrättiin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 80 päiväsakkoa, josta muodostuu tuomitun tuloilla 560 euron sakko.

Käräjäoikeuden 10. maaliskuuta antamat tuomiot eivät ole vielä lainvoimaisia.

Lue myös:

Poliisi jakoi roppakaupalla ajokieltoja: Länsi-Uudellamaalla kaahattiin taas viikonloppuna