Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Svenska Yle: Espoo muuttaa rokotusjärjestystä vammaisten osalta

Espoo lupaa nyt, että vammaiset jotka asuvat ympärivuorokautisissa yksikössä saavat kaikki paikan päällä rokotteen.

Svenska Ylen artikkelissa perusturvajohtaja Sanna Svahn toteaa, että THL on muuttanut ohjeistustaan.

Vammaisten omaiset ovat taistelleet rokotusten puolesta, koska vammaisilla itselläänkin on kova huoli ja pelko koronatartunnan saamisesta.

Svahnin mukaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL antoi tiistaina luvan rokottaa kaikkia samaan aikaan. Tämä tarkoittaa, että rokotetta ei anneta vain riskiryhmille, kuten Espoo aiemmin suunnitteli.

– Monet asukkaista kuuluvat riskiryhmään, esimerkiksi Downin oireyhtymän vuoksi. Reagoimme nyt suojelemalla kaikkia, Svahn sanoo nyt Svenska Ylellä.

Aiemmin Länsiväylä-lehden jutussa (LV 3.3.) Sanna Svahn totesi, että Espoon kaupunki noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kansallista rokotusjärjestystä, joka on tehty lääketieteellisen riskinarvion perusteella. Riskinarvion on tehnyt THL:n nimeämä kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä KRAR.

Silloin THL painotti, että rokotteet pitää kohdistaa ikääntyneille ja riskiryhmiin kuuluville.

Tämän takia esimerkiksi asumisyksikössä asuva vaikeavammainen rokotetaan asukkaan oman riskin mukaan. THL:n mukaan ikä on kaikkein merkittävin vakavan koronataudin riskitekijä, jopa suurempi riskitekijä kuin sairaus.