Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanttilan koulu jäi liian pieneksi 12 vuodessa, pihalle siirtokelpoinen rakennus

Kauklahden seudulla on rakennettu niin paljon uusia asuinalueita, että Vanttilan noin 12 vuotta sitten rakennettu koulu on tullut ahtaaksi. Oppilasmäärä on kasvanut enemmän kuin väestöennusteessa on laskettu.

– Vanttilan koulu saa vuoden loppupuoliskolla lisätilaksi siirtokelpoisen koulun. Tila siirretään Vanttilaan Leppävaaran suunnalta. Se vapautuu, koska Monikon koulukeskus valmistuu, kehittämispäällikkö Juha Nurmi kertoo.

Siirtokelpoinen koulu ratkaisee Nurmen mukaan Vanttilan koulun tilatarpeen pitkäksi aikaa. Jos oppilasmäärän kasvu jatkuu, uuden koulun rakentaminenkin voi tulevaisuudessa tulla harkittavaksi.

Vanttilaan tulevassa siirtokelpoisessa koulussa on tilaa 200–300 oppilaalle. Koulussa ratkaistaan, mitkä ryhmät tiloja käyttävät.

Vanttilan koulussa annetaan opetussuunnitelman mukaista perusopetusta luokilla 1–9, luokkamuotoista erityisopetusta ja valmistavaa opetusta. Koulun tiloissa toimii lisäksi päiväkodin esiopetusryhmä ja iltapäiväkerho. Koulun tiloissa opiskeli lukuvuoden 2020–2021 alkaessa yhteensä lähes 620 lasta ja nuorta.