Rakentaminen alkaa jo tänä keväänä – Tapiolan länsilaidalle nousee noin 400 asukkaan kerrostalokortteli

Näkymä uuteen kortteliin länsisuunnasta Merituulentieltä. Keskellä bussiterminaalin kannen päälle suunniteltu viisikerroksinen toimistotalo. Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy

Paavo Rantalainen

Tapiolan keskuksen länsilaidalla Merituulentien päässä ja päällä päästään pian talonrakennustöihin. Kolmelle tontille tulee asuntoja ja toimitiloja. Yhdellä tonteista oli kaupungin omistama Kielaksen talo, joka on purettu.

Espoon kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina sopimukset alueen toteutuksesta ja kaksi tonttikauppaa, joista kaupunki saa myyntituloja yli 11 miljoonaa euroa. Alueen uusi asemakaava on hyväksytty jo viime vuonna.

Alueen päätoteuttaja on YIT Suomi Oy, ja rakennustyöt kestävät kuutisen vuotta. Uusien asuntojen rakentaminen alkaa jo tänä keväänä.

Ensimmäisenä rakennetaan Itätuulenkuja 4:n asuintalo ja samassa yhteydessä Sammonsillan jalankulkualue, joka on suora yhteys eteläisestä Tapiolasta metroasemalle. Yhteys avautuu ensi vuoden lopussa.

Kaupunki on rakennuttanut Merituulentien päällä olevalle tontille jo aikaisemmin betonikannen. Kannella on tällä hetkellä tilapäinen kuntoilu- ja pelialue.

Toiminnalle etsitään tällä hetkellä korvaavaa aluetta Tapiolan keskuksessa. Tontin rakentaminen hoidetaan kokonaan kannen päällä, jolloin rakentamisesta ei aiheudu häiriötä Merituulentien liikenteelle.

Asukkaiden autopaikat sijoitetaan tonteille kannen alle.

Asuntoja valmistuu samaan kokonaisuutteen noin 400 asukkaalle sekä liike- ja toimistotiloja 5200 neliömetriä. Ensimmäisten asuntojen rakentaminen alkaa jo tänä keväänä.

Rakennusyhtiön palkkaama arkkitehtitoimisto luonnosteli toissa vuonna havainnekuvia uusista taloista, joiden moderni ilme herätti keskustelua ja pohdintaa siitä, millainen arkkitehtuuri soveltuu vanhan Tapiolan sisään.

Talojen tarkka ulkomuoto ja ilme ratkaistaan rakennusluvan yhteydessä.

Kaavoituksessa päätetään kerrosluvut ja -rakennusneliöt.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut