Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronarokotusvuorossa ovat Espoossa nyt yli 70-vuotiaat

Espoossa koronarokotusvuorossa ovat nyt kaikki yli 70-vuotiaat, eli vuonna 1951 ja sitä aikaisemmin syntyneet. Ajanvaraus aukesi 70–74-vuotiaille maanantaina. Rokotusajan voivat varata myös heidän omaishoitajansa, joilla on omaishoidontuen päätös.

Lisäksi rokotusvuorossa ovat kaikki Terveyden ja hyvinvointilaitoksen (THL) määrittämään riskiryhmä 1:een kuuluvat. Riskiryhmä 1:een kuuluvilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Tällaisia ovat elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes ja Downin oireyhtymä. Rokotuksen voivat tällä hetkellä saada vain 16 vuotta täyttäneet.

Riskiryhmästä 2 rokotusvuorossa ovat 50–69-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus. Riskiryhmä 2:een kuuluvat jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, vaikea sydänsairaus, kuten sydämen vajaatoiminta, hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, vaikea krooninen maksasairaus, tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta, uniapnea, psykoosisairaus ja sairaalloinen lihavuus.

Rokotusvuorossa olevat voivat varata ajan osoitteesta koronarokotusaika.fi. Ajan voi varata myös puhelimitse soittamalla arkisin kello 8–18 numeroon 09 816 34800. Takaisinsoittopalvelu ottaa yhteyttä, kun rokotusaikoja on satavilla. takaisinsoittoa voi joutua odottamaan useamman päivän tai viikon. Omaishoitajat eivät toistaiseksi voi varata aikaa muuten kuin puhelimitse. Aikoja annetaan vain rokotusvuorossa oleville.