Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tarvitaanko potilashuoneessa televisiota? – Espoon sairaalan linjaus herätti kiivaan keskustelun

Uutinen Espoon sairaalan päätöksestä olla hankkimatta potilashuoneisiinsa perinteistä televisioita on herättänyt keskustelua Länsiväylän Facebook-sivulla. Aiheesta on tullut toimitukseen myös mielipidekirjoituksia ja puheluita.

Länsiväylä kertoi (LV 13.3.), ettei ikäihmisten hoitoon ja kuntoutukseen keskittyvässä sairaalassa ole huonekohtaisia televisioita, koska television uskotaan passivoivan hoidettavia.

Pääosa juttua kommentoivista haluaisi televisiot potilashuoneisiin. Potilaille vaadittiin oikeutta päättää itse, katsooko huoneessaan televisiota, ja päivään katsottiin kuntouttavan ohjelman lisäksi mahtuvan myös televisionkatsomista.

Kirjoituksissa ihmetellään myös sitä, että iäkkäitä hoitavassa sairaalassa oletetaan potilaiden pystyvän käyttämään tabletteja.

Yksi muistuttaa, että jopa vangeilla on omat televisiot. Toinen kirjoittaa, että hauskan ohjelman parissa potilaan kivut voisivat tuntua siedettävämmiltä.

Kommentoijien joukossa on myös heitä, joiden mielestä televisiottomuus on hyvä päätös.