Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sväng-yhtye esiintyi neljälle kameralle Sellosalissa – katso ja kuuntele tallenne verkossa

Sväng-yhtyeen In Trad We Trust -levynjulkaisukonsertti Sellosalissa muuttui konsertiksi neljän kameran muodostamalle yleisölle.

Perinnemusiikin helmiä pääsee nyt kuuntelemaan maksutta digitaalisessa kulttuurikaupungissa Urban Espoossa.

In Trad We Trust on kunnianosoitus suomalaiselle rahvaanmusiikin perinnölle. Albumi on 18 vuotta yhdessä esiintyneen huuliharppukvartetti Svängin yhdeksäs studioalbumi.

Sväng on aiemmin levyttänyt muun muassa Sibeliusta, Chopinia ja tangoa. Nyt miehet päättivät palata musiikillisille juurilleen. Uudelle pitkäsoitolle Jouko Kyhälä, Eero Turkka, Eero Grundström ja Pasi Leino valitsivat itselleen tärkeitä suomalaisen kansanmusiikin helmiä.

Levyn kappaleissa liikutaan ikivanhoista karjalaisista kantelesävelmistä polskan ja sottiisin tanssirytmeihin, romanimusiikin haikeista lauluista kaustislaiseen pelimanniperinteeseen.

Sellosalissa tallennettu levynjulkaisukonsertti toimii myös johdantona suomalaiseen kansanmusiikkiin sellaiselle, joka ei sitä vielä tunne.

Heti ilmestymisensä jälkeen levy pääsi maailmanmusiikin kansainväliselle Best Albums of 2020 -listalle.

Maksuton konserttitallenne ensiesitetään Urban Espoo -verkkosivustolla 16. maaliskuuta kello 19 ja se on katsottavissa 29. maaliskuuta kello 22 asti osoitteessa http://urbanespoo.fi/lava/. 

Musiikkiosuuksien välissä muusikot kertovat kappaleiden taustoista kiinnostavia, hauskoja ja välillä hurjiakin tarinoita.