Teollisuushalliin Kirkkonummelle rakennetaan 11 padel-kenttää – "Sopii kaikenikäisille"

Padel on nopeasti kasvava laji. Arkisto/Juha Poutanen

Paavo Rantalainen

Kirkkonummella avautuu tänä vuonna harrastusmahdollisuus uudelle lajille. Veikkolaan isoon teollisuushalliin rakennetaan 11 padel-kenttää.

Padel on nopeasti kasvava laji Suomessa. Pelinä se on tavallaan tenniksen ja squashin yhdistelmä. Lajin harrastajia lasketaan olevan noin 35 000 ja kenttiä koko maassa noin 270.

Padelton-niminen yhtiö on vuokrannut Veikkolasta Teollisuustie 8:sta uudehkon teollisuushallin, jossa on tilaa yli 4 000 neliötä. Halli jäi tyhjilleen tiloissa toimineen koneliikkeen konkurssissa toissa vuonna.

Padelton avaa tässä kuussa kentät Kotkaan ja toukokuussa kaksi ulkokenttää Hankoon. Veikkolan kentät pyritään saamaan käyttöön ensi syksynä.

Yhtiön taustalla on yksityishenkilöitä, jotka ovat innokkaita padel-harrastajia. Veikkola valikoitui sijaintipaikaksi tarkoitukseen sopivien tilojen takia.

– Sopivien tilojen löytäminen on ollut haastavaa. Tilan pitää olla tarpeeksi korkea ja iso, eikä sisällä voi olla kantavia tolpparakennelmia, kertoo Mikael Simelius Padelton Oy:stä.

Veikkolan Padel-keskukseen tavoitellaan asiakkaita laajemmalta alueelta. Keskus on moottoritien vieressä ja pääkaupunkiseudulta on Veikkolaan nopea tulla.

Hallista on Simeliuksen mukaan tarkoitus tehdä viihtyisä, ja tiloihin tulee myös kahvila.

– Padel sopii kaikenikäisille. Kynnys ryhtyä pelaamaan on hyvin matala toisin kuin esimerkiksi tenniksessä, jota pitää osata jonkin verran, jotta pelaamisesta voi nauttia, Simelius toteaa.

Peliä pelataan yleensä nelistään. Kenttä on kooltaan 10x20 metriä, ja sitä reunustavat seinät. Pallo saa osua seinään ja kimmota siitä kuten squashissa.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut