Kirkkonummelaisen Anni-Mari Syväniemen perheessä yhteiset ruokahetket ovat olennainen osa arkea, ja pitäneet kiinni arjessa kiinni.
– Mieheni rakastaa ruoanlaittamista. Olemme syöneet ihan tavallista kotiruokaa ja pitäneet normaalista ruokarytmistä kiinni.
Ruoanlaitosta ei pidä Syväniemen mukaan ottaa stressiä. Hän suosii kotiruokia ja sesongin edullisia hedelmiä.
– Ihan parhaita ovat porkkana-perunasosekeitto, maa-artisokkakeitto, nakkikeitto. Keitot ja ruisleipä pitävät kiinni arjessa ja perusasioissa.
Kun Syväniemi haluaa herkutella, suklaalevy toimii parhaiten.
Terveellisyys korostuu ruokavaliossa, varsinkin jos arkiliikunta on jäänyt vähemmälle tai rajoitukset ovat estäneet salilla tai jumpassa käynnin.
Kotiovella tuoksuvalla ruoalla on hämmästyttävä vaikutus: se lisää yhteisöllisyyden tunnetta ja lämmittää mieltä.
Syväniemi kertoo ruoantuoksun lohduttaneen hänen saapuessaan hiljattain kotiin isoäitinsä siunaustilaisuudesta.