Espoo ei tällä viikolla rokota AstraZenecan rokotteella

Espoo ei tällä viikolla rokota AstraZenecan rokotteella. Arkisto/Anneli Tuominen-Halomo

Espoo peruu viikolle 12 eli 22.–26. maaliskuuta varatut AstraZenecan rokotteen rokotusajat. Ilmoitus rokotusajan perumisesta tulee tekstiviestillä.

AstraZenecan rokotteella rokotetaan riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia henkilöitä. Muut rokotukset jatkuvat normaalisti.

Riskiryhmään 1 kuuluvat ne, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus ja ryhmään 2 ne joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus.

Espoon ratkaisun taustalla on THL:n päätös AstraZenecan koronavirusrokotteen käytön tilapäisestä keskeytyksestä.

THL arvioi AstraZenecan koronavirusrokotteen käytön tilannetta, ja Espoo tiedottaa rokotusten jatkumisesta AstraZenecan rokotteella heti kun asiasta on uutta tietoa. Rokotukset AstraZenecan rokotteella jatkuvat aikaisintaan maanantaina 29. maaliskuuta.

Astra Zenecan koronarokotteen saaneita kehotetaan tarkkailemaan poikkeavan voimakkaita oireita, jotka voivat alkaa vasta yli kolmen vuorokauden päästä rokottamisesta. Hoitoon on hakeuduttava välittömästi, jos saa voimakkaan, selvästi jatkuvasti pahenevan päänsäryn tai erittäin voimakkaasti lisääntyviä mustelmia iholla tai limakalvoilla.

Jos tällaisia oireita tulee, niin sitten pitää ottaa yhteyttä Päivystysapuun, puhelin 116 117.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut