Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähes 600 yritystä haettu konkurssiin tänä vuonna – etenkin viime viikolla hakemukset pomppasivat rajusti ylös

Viime viikolla eli viikolla 11 konkurssiin haettiin 69 yritystä. Kasvua viime vuoden vastaavaan viikkoon oli 47 prosenttia.

Muutos on alkuvuoden viikoista selvästi suurin, sillä tähän saakka merkittävää kasvua on nähty vain viikolla 8, ilmenee yritys- ja luottotietopalvelujen toimittajan Suomen Asiakastieto Oy:n Datakatsauksesta.

Tänä vuonna konkurssiin on haettu yhteensä 594 yritystä, missä on vähennystä viime vuoteen neljätoista prosenttia.

Konkurssiin on haettu kymmenkunta vähintään 10 miljoonan euron liikevaihdosta aiemmin raportoinutta yritystä. Tuorein näistä on viime viikolla konkurssiin itse hakeutunut Karhulan Valimo Oy, jonka viimeisin ilmoitettu liikevaihto oli 13,4 miljoonaa euroa. Yritys työllisti 84 henkilöä.

Asiakastiedon mukaan vuoden suurin vararikko toistaiseksi on heti tammikuussa konkurssiin hakeutunut Pallas Rakennus Etelä-Suomi Oy, jonka liikevaihto oli yli 53 miljoonaa euroa.

Konkurssiin hakemista rajoittanut tilapäinen lakimuutos päättyi tammikuun lopussa, ja tämä alkaa vähitellen näkyä hakemusten määrässä, toteaa Asiakastieto tiedotteessa.

Samalla voimaan astui kuitenkin uusi väliaikainen, niin sanottua maksukyvyttömyysolettamaa pidentävä laki, joka on voimassa syyskuun loppuun asti.

Lain mukaan konkurssiuhkaisen maksukehotuksen noudattamatta jättäminen muodostaa maksukyvyttömyysolettaman vasta, jos velallisyritys ei ole 30 päivän kuluessa velkojan maksukehotuksesta maksanut selvää ja erääntynyttä saatavaa. Tavallisesti maksuaika on viikko.