Valtuusto päätti väittelyn ja äänestyksen jälkeen: Espoonlahden uimahalliin laajennus ja ulkoalue altaineen

Valtuusto päätti maanantaina Espoonlahden uimahallin peruskorjauksesta ja laajennuksesta. Arkisto/Sirpa Repo

Paavo Rantalainen

Espoon kaupunginvaltuusto väitteli ja äänesti maanantaina iltamyöhällä Espoonlahden uimahallin peruskorjauksesta ja laajennuksesta.

Itse hanketta ei kyseenalaistanut kukaan, vaan väittelyä käytiin siitä, kuinka paljon uimahallia laajennetaan ja onko hanke jo valmistuessaan runsaan kolmen vuoden kuluttua liian pieni Espoonlahden alueen kasvavalle väestölle.

Asetelmat hallihankkeessa ovat olleet Espoon päättäjien keskuudessa jo pidemmän aikaa samat. Jo kolme viikkoa sitten kaupunginhallituksessa päätös syntyi äänestäen. Vaihtoehtoja on hallihankkeessa ollut viime vaiheessa kolme.

Valtuustossa oli maanantai-iltana aiemmin sorvattu kompromissi uimahalliprojektista. Tässä vaiheessa päätettiin hankesuunnitelmasta.

Tarkempi suunnittelu alkaa vasta nyt.

Valtuusto hyväksyi äänin 45–24 kaupunginhallituksen ehdotuksen, jonka mukaan uimahalli peruskorjataan, nykyisten ratojen rinnalle tulee kaksi uutta, sisälle toteutetaan monitoimi- ja kuntoutusallas sekä ulkoallas ja laaja ulkoalue.

Samassa yhteydessä katsomon kapasiteettia lisätään. Nykyiset tilaussaunat korvataan erityisryhmille tarkoitetuilla puku- ja pesutiloilla.

Kahdessa vastaesityksessä hanketta olisi viety eteenpäin nyt päätettyä laajempana.

Koko hanke pitäisi mahtua noin 24 miljoonan euron raamiin, josta on päätetty investointiohjelmassa.

Suunnittelussa varaudutaan siihen, että aiemmin esitetyt laajennukset, kuten uusi hyppytorni ja -allas voidaan toteuttaa myöhemmin, jos kaupungin rahat riittävät ja uimahallikokonaisuus käy liian pieneksi kävijämäärän kasvaessa.

Espoonlahden uimahalli on valmistunut vuonna 1983.

Valtuusto edisti myös toista isoa urheilu- ja liikuntahanketta ja hyväksyi Tapiolan jalkapallostadionin asemakaavan muutoksen.

Se mahdollistaa Tapiolan urheilupuiston alueen kehittämisen monipuolisena urheilupalvelujen keskittymänä.

Keskeisin kohde hankkeessa on uusi jalkapallostadion ja pysäköintilaitos, jotka on tarkoitus rahoittaa myymällä tontteja ja rakennusoikeutta urheilupuiston alueelta.

Muokattu 23.3.2021 poistettu otsikosta sana pieni.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut