Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vajoamisvaarassa olevan Kehä III:n korjaus alkaa Vantaan ja Espoon rajalla, Vihdintien sillat uusitaan

Korjaus: Paalutus korjataan ja lisäkaistoja tehdään.

Puupaalutuksen lahoamisesta kärsivää Kehä III:sta Askiston kohdalla aletaan korjata maaliskuun lopussa. Odotettu korjaus tehdään runsaan kahden kilometrin matkalla Espoon ja Vantaan rajalta Vihdintielle saakka.

Samalla rakennetaan 2,5 kilometriä meluaitaa ja -kaidetta suojaamaan Askiston pientaloaluetta. Kehätien Askiston kohdalla liikkuu noin 48 000 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Hankkeessa uusitaan myös Vihdintien sillat ja Askiston kohdalle tulee eritasoliittymä sekä uusi rinnakkaistie.

Työt kestävät Askiston kohdalla noin kolme vuotta, joista kahtena ensimmäisenä tehdään pääasiassa tien pohjarakenteen kunnostamista ja Vihdintien siltojen korjausta.

KEHÄ III:N MITTAVASSA korjausurakassa rakennetaan myös kolmannet kaistat Vantaankosken ja Pakkalan välille kolmen kilometrin matkalle. Väli on Kehä III:n vilkkaimmin liikennöity osuus, jossa liikkuu jopa 76 000 ajoneuvoa vuorokaudessa ja liikennemäärän ennustetaan vain kasvavan.

Kaistojen rakentamisen yhteydessä korjataan Nuolitien länsipuolella sijaitsevan sillanpenkereen painuma ja parannetaan joukkoliikenteen pysäkkijärjestelyjä sekä kevyen liikenteen yhteyksiä.

LISÄKAISTAT sekä niiden edellyttämät liittymä- ja pysäkkijärjestelyt valmistuvat tämän vuoden marraskuun loppuun mennessä ja parannustyöt kokonaisuudessaan vuoden 2023 loppuun mennessä.

Hankkeen kustannusarvio on 38,5 miljoonaa euroa. Siitä valtion osuus on 30 miljoonaa euroa ja Vantaan kaupunki maksaa 8,5 miljoonaa euroa.