Maxin Kalalle nimikkoviini – Suosittu kalakauppias toteutti pitkäaikaisen ideansa

Max Grönholmilla on kalakaupat Espoossa ja Kauniaisissa. Arkisto / Päivi Tuovinen
Katja Riihola

Katja Riihola

Espoossa ja Kauniaisissa toimiva Maxin Kala -kalakauppa on saanut nimikkoviinin.

Viini on vuonna 2019 Saksan parhaaksi valitun luomuviinin valmistaneen Dr. Wehrheimin Weissburgunder. Viinin kerrotaan jääneen koronakriisin vuoksi käyttämättä saksalaiselta kolmen Michelin-tähden ravintolalta.

Maxin Kalan yrittäjä Max Grönholm kertoo tiedotteessa, että hän päätti toteuttaa jo joitain vuosia muhineen viini-idean saatuansa anniskeluluvat kalakauppaan.

Etsinnässä oli kumppani turskalle, koska Grönholmin mukaan Suomessa ei vielä täysin tajuta kalan arvoa. Grönholm kertoo itse innostuvansa vuosi toisensa jälkeen turskasta pikkupojan tavoin.

Maxin Kalan tiimi valitsi viinin kahdentoista valkoviiniehdokkaan joukosta.

Viinin etiketin on suunnitellut muun muassa Olarin Panimon pakkauksia piirtänyt graafikko Mikko Hiltunen.

Weissburgunder Max trocken organic -viinin maahantuoja Viinitie Oy. Viini tulee myös Alkon verkkokauppaan 29. maaliskuuta alkaen.

Grönholm avasi Maxin Kala -liikkeen Kauklahteen 2016. Seuraavana vuonna Grönholm valittiin Espoon positiivisimmaksi nuorkauppakamarin, kaupungin ja Länsiväylän äänestyksessä.

Kuluvan vuoden tammikuussa Maxin Kala avasi liikkeen myös Kauniaisiin.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut