Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asvalttitöissä kiireisin kohde on Turunväylällä, jossa on alennettu nopeusrajoitus urien takia

Uudellamaalla aivan ensimmäiset päällystystyöt tehdään heti keväällä Turunväylällä Kehä III:n ja Ämmässuon liittymän välillä. Osuudella ei nosteta urien takia vielä rajoitusta 120 kilometriin tunnissa.

Turunväylällä on voitu ottaa käyttöön kesänopeusrajoituksia sää- ja tieolosuhteiden salliessa, mikä tarkoittaa 120 km/h nopeusrajoitusta.

Kehä III:n ja Ämmässuon välisellä osuudella muuttuvat nopeusrajoitukset on kuitenkin jouduttu pitämään toistaiseksi enintään 100 km/h.

Syynä tähän on ely-keskuksen mukaan päällysteen kunto sekä ajourat, jotka yhdistettynä tien geometriaan eli jyrkkiin mutkiin ovat tehneet tiestä huonon ajaa.

Ely-keskuksen kunnossapitoyksikön päällikkö Tuomas Vasama kuitenkin lupaa, että kyseinen tienpätkä priorisoidaan kevään päällystyskorjauksissa, ja se on toteutettu toukokuun loppuun mennessä.

– Tietyöaika alkaa Etelä-Suomessa yleensä huhtikuussa. Käytännössä roudan pitää sulaa ennen sitä kokonaan pois, Vasama kertoo.

Lue myös: Turunväylän syvät urat korjataan mahdollisimman pian  – Ely-keskus: Olisi korjattu nopeasti ilman onnettomuuttakin