Vietitkö opiskelijaelämää Otaniemessä? – Espoon kaupunginmuseo kerää muistoja elämästä Sirenien suunnittelemista rakennuksissa

Poika lähdössä kouluun Otakallio 1:n edessä vuonna 1956. Kalevi Korhonen/EKM

Espoon kaupunginmuseo KAMU kerää tarinoita eletystä elämästä Kaija ja Heikki Sirenin Tapiolaan ja Otaniemeen suunnittelemissa kohteissa.

Kamu toteuttaa kevään aikana verkkoon reitin, joka toimii esimerkiksi mobiilioppaana pyöräilyreitillä. Arkkitehtuuritiedon kaveriksi kaivataan tarinoita rakennuksissa eletystä elämästä.

Kamu kerää muistoja asumisesta Tapiolassa tai Pohjois-Tapiolassa Sirenien suunnittelemassa asunnossa. Lisäksi muistot opiskelijaelämästä Teekkarikylässä tai vihkimisistä Otaniemen kappelissa ovat tervetulleita. Sirenien suunnittelemia kohteita ovat lisäksi Aarnivalkean koulua ja Pohjois-Tapiolan ostoskeskus ja monet muut.

Reittiin sopivat erityisesti muutaman virkkeen tarinat, sillä sitä luetaan paljon kännykän näytöltä ja ulkotiloissa liikuttaessa. Pidemmätkin tarinat toki kiinnostavat museota.

Museo ottaa mielellään vastaan myös tarinaan liittyviä kuvia, jos niitä saa lisätä verkkoon.

Muistietojen keruu jatkuu 11. huhtikuuta saakka.

Kun koronaan liittyvät rajoitukset päättyvät, yleisöllä on mahdollisuus tutusta Kamussa olevaan, Kaija ja Heikki Sirenin elämäntyötä esittelävään Kaikki ja ei mitään -näyttelyyn, joka jatkuu 9.1.2022 asti.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut