Espoon ilmaantuvuusluku lähti pieneen laskuun – ikäihmisillä nyt vain vähän koronatartuntoja

Espoossa tehdään nyt 1500 - 2000 koronatestiä päivässä. Johanna Erjonsalo

Anneli Tuominen-Halomo

Koronan ilmaantuvuusluku Espoossa on kääntynyt hienoiseen laskuun. Se on nyt 333, kun vastaava luku oli viime maanantaina 342. Ilmaantuvuusluku tarkoittaa koronatautitapausten määrä 100 000 asukasta kohden 14 vuorokauden kuluessa.

– Tilanne on kuitenkin edelleen vakava, perusturvajohtaja Sanna Svahn sanoo.

Yhteensä 7 227 espoolaista on sairastunut laboratoriotestillä varmistettuun koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin. Uusia tartuntoja todettiin tiistaina 66, keskiviikkona 49 ja torstaina 62.

Koronatilanteen valopilkku on Sanna Svahnin mukaan se, että yli 65-vuotiailla koronatartuntoja on todettu vähän.

– Lapsilla todettujen tautitapausten määrä on sen sijaan kasvanut. Se saattaa johtua siitäkin, että heitä on viety aktiivisemmin testiin, Svahn miettii.

Testejä tehdään Espoossa nyt 1 500–2 000 per päivä.

Viime aikoina koronatartuntoja on todettu eniten Kanta-Espoon alueella. Seuraavina tulevat Olari, Kilo, Karakallio ja Kaitaa.

– Kun jollain alueella iso perhe sairastuu tai todetaan iso rypäs, tilanne muuttuu nopeasti.

Länsiväylän lukija kysyy, miksi Helsingissä tarjottiin tällä viikolla Pfizerin rokote Astra Zenecan sijaan tällä viikolla, mutta Espoossa ei. Ajat vaan peruttiin eikä uutta aikaa tarjottu. "Vierekkäisissä kunnissa näin eri kohtelu", lukija ihmettelee.

Sanna Svahn ei osa sanoa, miksi Helsingissä on toimittu näin. Espoo on seurannut THL:n ohjeistusta ja keskeyttänyt täksi viikoksi rokotukset Astra Zenecan rokotteella.

– Muutos tuli niin nopeasti, että emme ehtineet koordinoida asiaa keskenämme.

– Kaikki ovat pahoillaan siitä, että tämä on nyt tosi sekavaa. Päivitämme nettisivut heti, kun uutta tietoa saadaan, joten niitä kannattaa seurata.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut