Espoon seuraavat ulkokuntosalit tulevat maauimalaan ja Matinkylään – ”Missiona on rakentaa näitä Rantaraitin läheisyyteen”

Liikunta: Ulkokuntosaleilla pääsee treenaamaan ilmaiseksi läpi vuoden. Kaupungille ulkokuntosalin rakentaminen on noin 80 000 euron satsaus.

Kerttu Perttilä ja Jens Dahlman harjoittelivat Laurinlahden ulkokuntosalilla nollakelissä. Maa oli osittain jäässä ja osittain vetinen. Päivi Tuovinen
Katja Riihola

Katja Riihola

Espoo on satsannut viime vuosina ulkokuntosalien rakentamiseen. Käytettävissä on 19 ulkokuntosalia ja lisää on tulossa. Liikuntapäällikkö Jari Järvi Espoon kaupungilta kertoo, että Leppävaaran maauimalan alueelle on tarkoitus rakentaa ulkokuntosali vielä kuluvan vuoden aikana. Vuoden parin sisällä samanlaiset on suunnitelmissa toteuttaa myös Matinkylän uimarannan tuntumaan ja Matinkylän urheilupuiston alueelle.

– Missionamme on pyrkiä rakentamaan ulkokuntosaleja Rantaraitin läheisyyteen, jotta ne olisivat helposti saavutettavissa, ja non-stop tyyppinen käyttö olisi mahdollista, kertoo Järvi.

Myös Pohjois-Espoosta katsellaan paikkaa uudelle ulkokuntosalille.

Rakentamistahdin määrittää budjetti. Järven mukaan iso ulkokuntosali maksaa noin 80 000 euroa pohjatöineen ja laitteineen.

Osassa ulkoliikuntapaikoista on pitkälti toistakymmentä laitetta, osassa 6–7. Suurin ulkoliikuntasali löytyy Leppävaaran urheilupuistosta stadionin tulostaulun päädystä, uusin on rakennettu vuodenvaihteessa Westendiin.

Ulkokuntosalien rakentaminen aloitettiin Espoossa Kuntokonteista. Ensimmäiset kontit otettiin käyttöön 2015–2016. Nyt kontit löytyvät Espoonlahden, Leppävaaran ja Tapiolan urheilupuistoista. Kuntokontit eivät kuitenkaan ole käytössä talvella.

Yritämme pysyä ajan trendeissä mukana ja kokeilla mikä toimii.

– Yritämme pysyä ajan trendeissä mukana ja kokeilla mikä toimii. Tulemme päivittämään konttien sisärakenteet tämän vuoden aikana, Järvi sanoo.

Järven mukaan espoolaiset ovat löytäneet ulkona sijaitsevat kuntoilulaitteet, ja palautteesta 95 prosenttia on kiittelevää.

– Meillä on ollut tuuria, että saimme tehdyksi viisi kuusi uutta paikkaa kahden vuoden sisään. Kun korona sulki kuntosalit, niin nämä ovat olleet käytössä ruuhkaankin asti vuoden ympäri, Järvi sanoo.

Talvikunnossapitoa ulkokuntosaleilla ei ole, ja treenaaminen on omalla vastuulla. Kaupunki huoltaa laitteet kuitenkin vähintään kaksi kertaa vuodessa, Järvi kertoo.

– Laitemalli mahdollistaa treenaamisen oli keli mikä hyvänsä.

Ulkokuntosalien paikat

Espoonlahden urheilupuisto (Kuntokontti), Hansavalkaman pallokenttä, Iso Vasikkasaari, Kauklahden urheilukenttä, Keski-Espoon urheilupuisto, Kivenlahden uimaranta, Laaksolahden urheilupuisto, Laurinlahden uimaranta Tyrsky, Leppävaaran urheilupuisto (Kuntokonttia), Leppävaaran urheilupuisto stadionin tulostaulun pääty, Metsämaa, Oittaan ulkoilualue, Otaniemen urheilukenttä, Puolarmaarin ulkoilukeskus, Klobbenin uimaranta Soukassa, Tapiolan urheilupuisto (Kuntokontti), kauppakeskus Ainoan kansi Tapiolassa, Uusmäen kenttä ja Westendin hiekkakenttä Hiiralantien risteyksessä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut